Rusya'dan yeni hamle

s

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bir yıldan uzunca bir süredir düzenlediği ilk AB gezisini Yunanistan'a gerçekleştirdi. İki günlük gezisini tamamlayan Putin, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini derinleştirmek istediği belirtildi.

EYLÜL'DE TEKRAR GÖRÜŞÜLECEK

Yunanistan Başbakanı Çipras, Rusya ve Yunanistan arasındaki diyalogun, Moskova’nın Avrupa ile olan ilişkilerini yeni bir seviyeye taşıyacağını söylerken; Rusya Devlet Başkanı Putin de hükümetlerarası komisyonun eylül ayında Yunanistan’da bir araya geleceğini açıkladı.

Turizm konusunda bir anlaşma imzalayan Putin ve Çipras, atılan imzaların iki ülke arasındaki yatırım anlaşmalarının göstergesi olduğunu vurguladı.

Rusya'dan yeni hamle

"YUNANİSTAN İÇİN STRATEJİK BİR KARARDIR"

Yunanistan Başbakanı Tsipras, Putin'le temasların AB ve Rusya arasında gerilen ilişkiler açısında da olumlu olduğunu belirterek, "Rusya ile ilişkilerin güçlendirilmesi Yunanistan için stratejik bir karardır" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Başbakan Tsipras'la saatler süren görüşmesinin ardından muhalefetteki muhafazakâr Yeni Demokrasi Partisi (Nea Dimokratia) lideri Kyriakos Mitsotakis ile de bir görüşme yaptı. Putin, "Başbakan Tsipras'la üzerinde anlaştıkları hedeflerin muhalefet tarafından da desteklenmesini umduklarını" ifade etti. Ana muhalefet lideri Mitsotakis, "Rusya ile ekonomik ilişkilerin turizmden çok daha öteye taşımanın mümkün olduğunu" belirterek Putin'in açıklamalarına olumlu yanıt verdiklerini belirtti.

Rusya'dan yeni hamle

"TÜRKİYE İLE İLETİŞİM İÇİNDEYİZ"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Atina’da yaptığı açıklamada Rusya’nın Türkiye ile ilişkileri düzeltmek istediğini, Türkiye’yle savaşmayı hiç düşünmediklerini de sözlerine ekledi. Türk tarafından konuyla ilgili bazı açıklamalar aldıklarını ancak somut adımlar atılmadığını söyledi. “Ama Türkiye ile iletişim içindeyiz” ifadelerini kullandı.