Suudi Arabistan'da darbe girişimi iddiası
DHA

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da akşam saatlerinde hareketli anlar yaşandı. Suudi Arabistan Kraliyet Sarayı etrafında silah sesleri duyuldu.

AĞIR SİLAHLARLA SARAY'A GİRDİLER

Ağır silahlı unsurların saraya girdiği ve darbe yapılmak istendiği bildirildi.

Amerikan medyasında yer alan haberlerde, bir korgeneralin başını çektiği grubun darbe girişimi olduğu öne sürüldü.

Suudi Arabistan'dan silahlı çatışma görüntüsü VİDEO

KRAL SARAYDAN ÇIKARTILDI

Bölgeden uzun süreli çatışma seslerinin yükseldiği görgü tanıklarınca belirtirken, olay anında sarayda olduğu belirtilen Kral ve Veliaht Selman'ın saraydan çıkartılarak güvenli bir bölgeye nakledildiği belirtildi.

DRONE VURULDU

Suudi bir yetkili olaya ilişkin Reuters'a açıklama yaptı. Güvenlik güçlerinin başkent Riyad'ın Huzame bölgesinde oyuncak bir insansız hava aracını düşürdüklerini açıkladı.

ÇATIŞMAYI YALANLIYORLAR

Kraliyete yakın kaynaklar ve körfez ülkelerinin bazıları çatışma iddiaları konusunda temkinli yaklaşıyor. Olaya ilişkin görüntüler hakkında herhangi bir yorum yapılmazken, saray yakınlarında çatışma çıktığı iddiaları da yine aynı yakın kaynaklarca yalanlanıyorlar.

BİR DARBE KOMEDİSİ

Riyad emniyetinden yapılan açıklamada çıkan çatışmanın drone'u etkisiz hale getirmek için çıktığını belirtirken, bunlar haricinde de başka bir çatışmanın yaşanmadığı söylendi, ancak emniyetten yapılan açıklama ile videoda yaşanan çatışmalar birbiriyle ters düşüyor.

Bununla birlikte Suudi yetkililer de yaptıkları açıklamalarda Kral'ın olay anında sarayda bulunmadığını belirtirken, ülkenin başkenti hiçbir tersliğin bulunmadığını belirtildi. Suudi Arabistan'da yaşanan bu çatışmalara ilişkin net bir isim verilememesi, "darbe komedisi" olarak yorumlandı.

SORUŞTURMA AÇILDI

Güvenlik yetkilileri, yaşanan olay hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)