Sabah ve Habertürk'te işten çıkarmalar

Sabah ve Habertürk'te işten çıkarmalar

Medya dünyası bugün bu işten çıkarmaları konuşuyor. Gazete Habertürk ve Sabah gazetesinde işçi kıyımı yaşanıyor. Sabah gazetesi 60 kişinin işine son verdi. Sabah gazetesindeki çıkarılan işçi sayısının 180 kişiyi bulması bekleniyor. Habertürk'teki kıyımın da 100 kişiyi bulması bekleniyor.

TEPKİ İSTİFASI

En büyük işten çıkarma 22 kişi ile Ajans HaberTürk'te (AHT) yaşandı. Ajans Habertürk Genel Müdür Yardımcısı Recep Eser başta olmak üzere Gökay Usanmaz, Yüksel Koç, Aslı Sözbilir ve Ali Kemal Erdem, Habip Atam'ın görevine son verildi. Recep Eser'in çıkarmalara tepki göstererek ayrıldığı öğrenildi. Gazete Habertürk'ün fotoğraf servisi de lav edildi. Foto muhabirleri Ajans Habertürk'e kaydırıldı.

Gazete Habertürk'teki depremin artçıları sürüyor.

Magazin Servisi'nden Ateş Çelik, Zeynep Bakır Umarca, Barış Engin, Seçkin Şenvardar ve Serpil Çekin'in olmak üzere toplam 10 kişi, Spor Servisi'nden Ozan Şişli ve Ulaş Gürşat'ın Yazı İşleri Editörlerinden Mehmet Kaya, İsmail Annıkızıl ve Cihat Yılmaz'ın işlerine son verildi.

200 KİŞİYİ DAHA ÇIKARMIŞLARDI

Ciner Medya Grup, birkaç hafta önce de sekiz dergiyi kapatmış ve 200 gazeteciyle yollarını ayırmıştı. Her iki kurumda da sabah saatlerinden beri gazetecilere tebligatlar yapılıyor.

MEKTUPLA VEDA ETTİ

İşten çıkarmalar yaşanıyor, Sabah gazetesinin genel yayın yönetmeni Erdal Şafak ise yurtdışında.. Şafak işten çıkan çalışanlarına isme hitaben ve ıslak imzalı birer teşekkür mektubu göndererek veda etti.

İşte o mektup:

Sayın .....................,

Bunca yıl birlikte Sabah'ı yüceltmek için geceli gündüzlü mücadele verdik. Yazı İşleri masasında ve sayfalarda birlikte ter döktük, birlikte güldük, birlikte ağladık. Ama iş hayatı koşulları, gün geliyor yolların ayrılmasını bazen kaçınılmaz kılabiliyor, ancak bu yolların tekrar birleşmeyeceği anlamına gelmez.

Sabah'a bugüne kadar verdiğiniz bütün emekleriniz için sonsuz teşekkürlerimi sunar, aileniz ve çocuklarınızla birlikte sağlıklı ve mutlu bir hayat dilerim.

Bir gün tekrar buluşmak umuduyla...

Erdal ŞAFAK

Sabah Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni