Sabancı Holding 2018 yılı finansal sonuçlarını açıkladı
ensonhaber.com

Sabancı Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, Sabancı Holding’in 2018 yılı kombine net satışları yüzde 34 artışla 88 milyar 80 milyon TL, konsolide net kârı ise yüzde 10 artışla 4 milyar TL olarak gerçekleşti.

EKONOMİK DENGELENME BAŞLADI

Ekonomide dengelenmenin başladığını ifade eden Sabancı Holding CEO'su Mehmet Göçmen, seçim sonrasında daha uzun vadeli reformlar beklendiklerinin de altını çizdi.

Göçmen sözlerini şöyle sürdürdü, “Sabancı Topluluğu olarak biz tedbirlerimizi aldık; üretim ve yatırıma devam ediyoruz. 2019 yılı bütçemizde ihracatı ve maliyet disiplinini maksimum düzeye getirdik. 2018 yılında nakit akımı yönetiminde gösterdiğimiz başarıyı bu yıl da sürdüreceğiz. Borç-özkaynak dengesini günün koşullarına göre yöneteceğiz.

Enerjisa Enerji’de halka arzla ivmelenen yüksek performansımızı 2019 yılında da sürdüreceğiz. Özellikle Enerjisa Üretim’de güçlü nakit akımı yaratıyoruz. Şirketi kur riski taşımayan bir yapıya kavuşturduk. Operasyonel iyileşmeler ve hızla azalan borçluluk sayesinde, Enerjsa Üretim’i de halka arza hazır hale getirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Teknoloji ve dijitalleşme, ana odağımız olmayı sürdürecek. İşlerimizi teknolojinin sağladığı fırsatlarla büyüterek geleceğe taşıyacağız. SabancıDx, şirketlerimizin dijital dönüşümüne liderlik edecek. Topluluğumuzun kültürel transformasyonu da dijital dönüşümle eşzamanlı olarak sürecek."

AİLEDEN 4 KİŞİ, GEÇEN YIL MALTA VATANDAŞLIĞINA GEÇTİ

Malta Cumhuriyeti Resmi Gazetesi’nin 21 Aralık 2018’de yayınlanan sayısında ülke vatandaşlığına geçen isimler listesinde; Suzan Sabancı, Haluk Akay Sabancı, Çiğdem Sabancı ve Ceyda Dinçer Sabancı'nın isimleri geçmekte.

Sabancı Holding 2018 yılı finansal sonuçlarını açıkladı