Sabancı suikastı faili Akkol tutuklandı

akyoll

İsmail Akkol, 'Anayasal Düzeni Zorla Değiştirmeye Teşebbüs Etmek' suçundan tutuklandı. Mahkeme 6 Nisan 2016 tarihine duruşma günü verdi.

Aydın'ın Söke ilçesinde yakalanan Özdemir Sabancı suikastı tetikçisi DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol, dava dosyasının bulunduğu İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

"NEYLE SUÇLANDIĞIMI BİLMİYORUM"

10 dakika elleri kelepçeli olarak duruşma salonunda bekleyen Akkol'a avukatlar Özgür Yılmaz ve Şükriye Erdem eşlik etti. 1972 doğumlu ve bekar olduğunu söyleyen Akkol, yurt dışında yaşadığını Türkiye'de adresi ve telefonu olmadığını belirterek, "Neyle suçlandığımı bilmiyorum" dedi.

İddianamenin bir örneğini talep eden ve iddianameyi okuduktan sonra savunma yapacağını ifade eden Akkol, "Üç gündür yollardayım. Beni sürükleyerek getirdiler buraya. Hapishanede infaz edileceğim ima ediliyor" diye konuştu.

Sabancı suikastı faili İsmail Akkol tutuklandı VİDEO

FADİK ADIYAMAN'IN KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI VAR

İsmail Akkol ile birlikte yakalanan ve adliyeye getirilen Fadik Adıyaman'ın ise hakkında örgüt üyeliği sucundan kesinleşmiş hapis cezası olduğu bildirildi. Mahkeme, Adıyaman'a hakkındaki tutuklama kararını okuyacak.

ADIYAMAN DA TUTUKLANDI

İsmail Akkol'la birlikte yakalanarak tutuklanan Fadik Adıyaman, Bakırköy Kadın Cezaevi'ne getirildi. Zırhlı araçla cezaevine getirilen Fadik Adıyaman, geniş güvenlik önlemleri altında içeriye alındı.

Sabancı suikastı faili Akkol tutuklandı