Sabiha Gökçen’de yurt dışına talep yüzde 15 arttı
DHA

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın aylık dergisi olan Terminal dergisinin şubat sayısında görüşlerine yer verilen Ersel Göral, ''2019 yılına büyük ivme ile girdik. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda geçtiğimiz ocak ayında dış hat trafiğimiz yüzde 15 arttı. Yılın hemen başında gerçekleşen bu artış yıl sonu hedefi olan toplam 35.5 milyon yolcu hedefimizin üzerine çıkabileceğimizin göstergesidir.'' açıklamasını yaptı.

ELEKTRONİK PASAPORT SİSTEMİ GELİYOR

Terminalde yolcularına zaman kazandıracak hamlelerden bahseden Ersel Göral, ''Önümüzdeki aylardan içerisinde güvenlik girişinden itibaren check-in, pasaport kontrolü ve gate bölgelerinde hayata geçireceğimiz teknolojik ve inovatif  yatırımlarla misafirlerimize daha hızlı ve daha güvenli  seyahat imkanı sunacağız. Bu ay içerisinde elektronik pasaport sistemimizi devreye alacağız.

Sabiha Gökçen’de yurt dışına talep yüzde 15 arttı

''YENİ TERMİNAL BİNAMIZIN TEMELİ ATILACAK''

Tüm vatandaşlarımızın kullanımına açılacak olması nedeniyle ülkemiz havalimanlarında bir ilk olacak bu proje ile yolcularımız, pasaport kontrolünden daha az zaman harcayarak geçiyor olacak. 2019 yılındaki önemli bir başka yatırım hedefimiz ise yeni terminal binamızın temelini atmak olacak. 2020 yılında tamamlanmasını öngördüğümüz yeni terminal binamızla toplam yolcu kapasitemizi yıllık 41 milyondan 65 milyona çıkartacağız. Böylece Sabiha Gökçen Havalimanı Türkiye Cumhuriyeti'nin 2023 hedefine ulaşma yolunda Türk sivil havacılığının önemli bir oyuncusu olarak var olmaya devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)