Sabri Ülker son yolculuğuna uğurlandı - Video

Dün 92 yaşında hayatını kaybeden Ülker Bisküvi'nin kurucusu Sabri Ülker, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandı. Ülker için cenaze namazı kılınırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da protokolün en ön sırasında yer aldı.

Sabri Ülker son yolculuğuna uğurlandı - Video

Ülker Grubu'nun kurucusu ve Onursal Başkanı Sabri Ülker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı cenaze merasiminin ardından dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Sabri Ülker'in naaşı Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Eski Kozlu Mezarlığı'na götürüldü.

CENAZEDEN FOTOĞRAFLAR

ERDOĞAN DA CENAZEDEYDİ

Sabri Ülker'in cenaze namazı Fatih Camii'nde kılındı. Buradaki cenaze merasimine Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, eski ve yeni milletvekilleri, iş adamları ve spor dünyasından tanınmış isimler katıldı. Ülker'in cenaze namazında, tanınmış isimlerin yanı sıra yüzlerce çalışanı da hazır bulundu.Sabri Ülker son yolculuğuna uğurlandı - Video

BAŞBAKAN TABUTU OMUZLADI

Sabri Ülker'in oğlu Murat Ülker ve ailenin diğer üyeleri namaz öncesi cenazeye gelenlerin tek tek taziyesini kabul etti. Caminin avlusunda kuyruğa giren yüzlerce insan, Ülker ailesine taziyelerini iletmek için uzun süre bekledi. Namaz öncesi camide Kur'an okundu. Başbakan Erdoğan camiye geldikten sonra Ülker ailesine taziyelerini iletti. Daha sonra öğle namazı kılındı. Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran kıldırdı.

Cenaze namazının ardından, katılanlardan helallik istendi. Yapılan duadan sonda Ülker'in tabutu omuzlara alındı. Başbakan Erdoğan da tabuta omuz verenler arasındaydı. Erdoğan bir süre tabutu taşıdı. Ülker'in cenazesi toprağa verilmek üzere Eski Kozlu Mezarlığı'na götürüldü.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN