Sadettin Saran sinema sektörüne girdi

Sadettin Saran sinema sektörüne girdi

Sadettin Saran, aralarında 'Muhsin Bey'in de yer aldığı 65 filmi dünyaya satacak. Saran Holding Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Saran, Cevdet Şamikoğlu ile birlikte Amerikan filmi 'Fort Bliss'in yapımcısı oldu.

Habertürk'ün haberine göre, Başrollerinde Michelle Monaghan, Ron Livingston ve John Savage'ın yer aldığı 'Fort Bliss' Afganistan'da görev yapan bir askeri doktorun, eve döndüğünde eski kocası ve oğlu ile yaşadığı zorlukları anlatıyor. Filmi dünyaya 'Oscarlı Hunt Locker' ve 'Dallas Buyers Club' gibi filmlerin de dağıtımcısı olan Voltage Pictures dağıtacak.

TÜRK SİNEMASINI DA YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Sadettin Saran, aynı zamanda Türk sinemasıyla da yakından ilgileniyor. Saran, geçtiğimiz günlerde sinema sektörünün köklü kuruluşlarından Umut Film'i satın aldı. Sadettin Saran, Umut Film'in bünyesinde yer alan, aralarında Türk sinemasının klasiklerinden olan 'Muhsin Bey' ile 'Yılanı Öldürseler'in de olduğu 65 Türk filmini ve televizyon dizisini yabancı ülkelerde gösterime çıkaracak. Saran Holding Group'un sinema sektöründeki gelişimi Umut Film ile sınırlı kalmayacak. Sadettin Saran, başka film şirketlerini de satın alarak portföyünü genişletecek. Saran, 2009'da 'Kirpi' adlı Türk filminin yapımcılığını üstlenmişti.