Sadullah Ergin'den Şanlıurfa Cezaevi açıklaması

Sadullah Ergin'den Şanlıurfa Cezaevi açıklaması

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 13 kişinin öldüğü 5 kişinin yaralandığı Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'ndeki olayla ilgili ''Dün akşam Urfa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumumuzda çıkan yangın sonucunda maalesef can kaybının da içerisinde olduğu bir sonuç ortaya çıkmıştır'' dedi.

İşte Ergin'in açıklamasından satır başları...

C-15 koğuşundan duman sızdığı tespit edilmesiyle derhal müdahale edilmiştir. Ancak kapının önüne yatak süngerlerinden barikat oluşturarak ateşe verildiği tespit edilmiştir. İlk etapta yangına müdahalenin ardından 5 tutuklu sağ olarak ele geçirilmiştir.

Videoyu izlemek için tıklayın...

İSYANDA HAYATINI KAYBEDENLER

Üst kattaki mahkumlara ise ranzalardan barikat kurulması nedeniyle ulaşılamamıştır.

Bu yangında hayatını kaybeden tutuklu ve hükümlülerin isimleri şöyle:
İmam Bakır Tek,
Mustafa Kemal Kılıç,
Mehmet Aslantay,
Hüseyin Kıskanç,
Taner Şimşek,
Yunus Eskili,
İbrahim Halil Kaya,
Şükrü Uldes,
Fuat Yıldız,
Sinan Özalp,
Mehmet Satış,
Süphi Köksal,
Mehmet Emin Gerçek..

Hayatını kaybeden tutuklu ve hükümlülerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Hayatını kaybedenler adli suçlardan tutuklu ve hükümlü olanlar. 13 mahkum hayatını kaybetti. Yangının çıktığı koğuşun alt katında tutulan 5 tutuklu ve hükümlü kurtarıldı. Bakanlığımızca idari tahkikat başlatılmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

CEZAEVİNDE KAPASİTE FAZLAMIZ VAR

Kapasite fazlamız var. Kabul etmemiz lazım. Kapasiteyle mevcut eşitlendi. İzmir'de açık var ama Urfa'da fazla var. Bunlar bu sefer gündeme görüşmeler geliyor. İstek üzerine nakiller yapmaya gayret ediyoruz.

Ceza infaz kurumunun arttırılmış kapasitesi 600'dür. Ama bir bölümünde tadilat vardır. Tadilat yapılan bölüm 10 Temmuz'a kadar teslim edilecek. O zaman bir rahatlık söz konusu olacak.

KOĞUŞTA 18 KİŞİ VARDI ÇÜNKÜ..

İncelemelerin sonucunda tablo daha net ortaya çıkacak. Herhangi bir ihmal görevi kötüye kullanma varsa üzerine gidilir.

Şanlıurfa Cezaevi'ndeki yangın çıkan koğuşun normal kapasitesi 12 kişilik. Ancak yoğunluk olduğu için koğuşta 18 kişi kalıyordu.