Safari, izinsiz reklamları engellemenin yolunu arıyor
ensonhaber.com

Reklamcılık, milyonlarca internet sitesinin ana gelir kaynağı haline geldi. Ancak bu reklamlar, bazen aşırıya kaçarak kullanıcı deneyimini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bazı büyük şirketler, kendi tarayıcılarında reklam gösterimini sınırlamak için çeşitli adımlar atsa da yine de kullanıcılar, reklamlardan oldukça şikayetçi durumda.

safari

SAFARI YENİ ÇÖZÜMLER ARIYOR

Apple'ın iOS ve MacOS işletim sistemlerine güç veren Safari internet tarayıcısı geliştiricileri, internet sitelerinin kullanıcılara sunduğu reklamları denetlemek ve sayısını azaltmak için yeni yöntemler arıyor. Geliştiriciler, internet sitelerinin yükleyebileceği JavaScript miktarına sınırlamalar getirebilir.

safari

İNTERNET SİTELERİ SINIRLANDIRILABİLİR

Çok sayıda analitik komut dosyası ve aşırı reklam kodu içeren internet siteleri, genellikle JavaScript kullanarak çalışır. JavaScript miktarının sınırlandırılması demek, internet sitesi sahiplerinin kendi sayfalarındaki reklam kodu miktarını da azaltacağı anlamına geliyor.

safari

İnternette pek çok kullanıcı, zaten reklamları engellemek için çeşitli reklam engelleyici uzantılar kullanıyor. Ancak geçtiğimiz ay Google yaptığı açıklamada, yeni güncellemeler ile uzantı geliştiricilerinin erişiminin sınırlandırılabileceği ve bu reklam engelleyici eklentilerin ileride işe yaramayabileceğini açıklamıştı.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji