Safronbolu'da tarihi konak yandı
AA

Safronbolu'da tarihi konak yandı

Akçasu Mahallesi Ulukavak Sokağı'nda, Mahir Oğuz'a ait "Emeksizler Evi" diye adlandırılan üç katlı tarihi konakta, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

KONAĞIN 150 YILLIK OLDUĞU SÖYLENİYOR

Yaklaşık 150 yıllık olduğu belirtilen ve kimsenin yaşamadığı konaktaki yangına, Karabük ve Safranbolu belediyeleri itfaiye ekipleri müdahale etti. Ekiplerin yoğun çalışması sonunda söndürülen yangında, konak kullanılamaz hale geldi.

SAFRANBOLU KAYMAKAMI VE BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNE GELDİ

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve Karabük İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, konağın, ilçenin en büyük evlerinden biri olduğunu söyledi.

Safronbolu'da tarihi konak yandı

YANGININ SEBEBİ BELİRSİZ

Konağı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına satın almak için geçen yıl girişimlere başladıklarını belirten Aksoy, "İçinde kimse yaşamıyordu. Yangının neden çıktığı henüz belli değil. Arkadaşlarımız gerekli çalışmayı yapacaktır. Saat 22.00 itibarıyla arkadaşlarımız ihbarı aldı. Müdahalemiz başladığında yangın çatıdan yukarıya çıkmıştı. Alevlenmiş aşamada biz haberdar olduk." diye konuştu.

Safronbolu'da tarihi konak yandı

Binanın rölövelerinin daha önce alındığını vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:
"Tekrar aynısını yapma şansımız var. Tabii ki aslı gibi olmaz, Safranbolu'nun çok önemli bir değeri. İçinde insan yaşamadığı için can kaybımız çok şükür yok. Safranbolu'nun bir değerinin daha kaybedilmiş olmasının üzüntüsü içindeyiz. Kış mevsiminin başlangıcında böyle bir yangının çıkması bizim çok daha tetikte olmamız gerektiğinin işareti. Yangınlar genellikle kış ayında çıkar."

Safronbolu'da tarihi konak yandı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)