Sağlığa dev yatırım yapılıyor

w

Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye genelinde Kamu-Özel Sektör İşbirliği (PPP) modeli ile gerçekleştirdiği 16 projeden üçünü alan Türkerler Holding dünyanın önde gelen finans kuruluşları ve bankalarıyla dev işbirliği yaptı.

42 AYDA İNŞA EDİLECEK

3 bin 566 yataklı Etlik Entegre Sağlık Kampüsü, 1 milyar 150 milyon euro yatırım değeriyle hayata geçecek. 1 milyon 71 bin metrekare alanda yükselen kampüs 42 ayda inşa edilerek hizmete hazır hale getirilecek.

Ankara'daki Etlik kampüsuyla birlikte İzmir Bayraklı ve Kocaeli'nde de iki projelerinin devam ettiğine dikkat çeken Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, "Üç projenin toplam maliyeti yaklaşık 6.5 milyar TL. Etlik Kampusu için uluslararası finans kuruluşları ve bankalar sıraya girdi" diye konuştu.

SAĞLIKTA ÇEKİM MERKEZİ

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu miktarda ve bu özelliklerde bir proje finansman anlaşmasının ilk kez yapıldığını belirten Türker, "Türkiye, önümüzdeki yıllarda sağlık alanında önemli bir çekim merkezi olacak. Dünya finans sisteminin referans kuruluşlarını ve lider bankalarını böylesine geniş bir katılımla bir araya getirmek çok önemli bir adım. Ankara Etlik Sağlık Kampüsü projesinin 876 milyon euroluk finansmanı 18 yıl vadeyle sağlandı. Bu krediyle birlikte hem bize hem Türkiye'ye olan güven bir kez daha tescillenmiş oldu" dedi.

250 MİLYON EURO YATIRIM

2015-2018 yılları arasında sağlık sektörüne 250 milyon euroluk yatırım yapacaklarını anlatan Türker şöyle konuştu, "Anlaşmasını imzaladığımız üç dev projenin de Türkiye için stratejik önemi büyük. Başlanan projelerin tümü 2018 ile 2019 yılında tamamlanacak. Uluslararası finans dünyasının Astaldi ve Türkerler'e olan takdirleri bir kez daha tescillendi."

Enerji sektöründe de yoğun olarak çalıştıklarını belirten Kazım Türker, "Yenilenebilir enerjiye odaklandık. Türkiye'deki en büyük lisanslı RES projeleri portföyünü yarattık. 19 adet RES, 9 adet HES'in yanı sıra, 385 MW güce ulaşması planlanan JES kapasitesi geliştirdik" dedi.