Sağlık Bakanı: Dinamik bir şekilde çalışıyoruz

ö

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, saat 10.15'ten itibaren yaralıların yaşama tutunmalarıyla ilgili dinamik şekilde çalıştıklarını, tüm acillerde, hastanelerde ve ameliyathanelerde tedbirleri aldıklarını belirtti. Müezzinoğlu, Ankara'daki ekiplerin yanı sıra çevre illerden de genel cerrah, beyin cerrahi uzmanı, anestezi uzmanı ekiplerinin devreye sokulduğunu söyledi. Olayda çok sayıda yaralı bulunduğunu belirten Müezzinoğlu, "Bu yaralıların inşallah yaşama tutunmalarıyla ilgili dinamik bir şekilde çalışıyoruz, saat 10.15'ten itibaren. Tüm acillerdeki, hastanelerimizdeki, ameliyathanelerdeki tedbirleri aldık" dedi.

56 TAM DONANIMLI AMBULANS SEVK EDİLDİ

Sağlık Bakanlığınca Ankara Tren Garı'nda yaşanan patlama sonrası olay yerine 56 tam donanımlı ambulans sevk edildiği, aynı bölgede 10 ambulansın hazır bekletildiği ve gerektiğinde devreye sokulmak üzere 5 ambulans helikopter görevlendirildiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Ankara merkezindeki bütün hastanelerde uzman doktorların görev başında olduğu, ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinin aktif bir şekilde hizmet verdiği belirtildi. Açıklamada, "Ankara Tren Garı'nda yaşanan patlama sonrasında olay yerine şu ana kadar biri çok sedyeli olmak üzere 56 tam donanımlı ambulans sevk edildi ve 10 ambulans da olay yerinde hazır bekletiliyor. Ayrıca ihtiyaç halinde kullanılmak üzere 5 ambulans helikopter görevlendirildi" ifadesine yer verildi.