Sağlık Bakanlığı'nda devir teslim
Ajanslar

Bakanlık'ta düzenlenen devir teslim töreninin başladığı sırada elektriğin kesilmesi üzerine, Müezzinoğlu ve Akdağ arasında espirili dialoglar yaşandı.

"ROMANTİK BİR HAVA SAYIN BAKANIM"

Müezzinoğlu'nun "Birileri ışıkları söndürdü" sözüne karşılık Akdağ, "Romantik bir hava Sayın Bakanım." dedi. Müezzinoğlu'nun "ayak bastı parası" espirisi üzerine de Akdağ, gereğinin yapılacağını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'nda devir teslim

Akdağ, törende yaptığı konuşmada, Müezzinoğlu'nun bakanlık yaptığı 3,5 yıl içinde, AK Parti hükümetleri olarak sağlığa verilen önem çerçevesinde alana çok büyük katkı sağladığını ifade etti.

Sağlık Bakanlığı'nda devir teslim VİDEO

Müezzinoğlu'na yaptığı hizmetleden dolayı teşekkür eden Akdağ, "Bu görevi 3,5 yıl kadar önce benden devraldığında, bizim AK Parti misyonumuzun gereği olarak hizmetlerin kesintiye uğramadan gelişerek devam edeceğini biliyordum. Bugün Sayın Bakanımızın vazifeyi devrettiği günde, hizmetlerin 2013 yılında bıraktığımıza kıyasla daha ileriye taşınmış olmasından duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek isterim." diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı'nda devir teslim

"KUTLU YÜRÜYÜŞ DEVAM EDİYOR"

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'ndeki "Kutlu yürüyüş devam ediyor" ifadesinin yeni slogan olduğunu anımsatan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kutlu yürüyüş devam ediyor. Neticede, bütün bu vazifeler gelip geçicidir ama bizim inandığımız değerler, parti olarak yüklendiğimiz misyon elbette devam etmektedir ve devam edecektir. Bu misyon, insanımıza hizmet etmektir. AK Parti, insana hizmet etmek üzere kurulmuş bir partidir. Bugün de yapmamız gereken bu. İnşallah, Allah'ın izniyle yapacağımız da bundan sonra bu olacaktır. İnsana hizmet etmek. Hem 2002'de vazifeyi aldığım zaman hem de değerli Bakanımız 2013'te vazifeyi devraldığı zaman inanıyorum ki çok şanslı bakanlardık. Çünkü Türkiye, bizim görevde olduğumuz yıllarda sağlığı çok önemli misyon olarak zihninde ve gönlünde perçinlemiş olan bir Başbakan tarafından yönetiliyordu. Partimizin kurucusu, o günkü Başbakanımız ve bugünkü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlığı çok önemli bir misyon olarak gönlünde ve zihninde perçinlemiş olması bizim işimizi gerçekten çok kolaylaştırdı."

Sağlık Bakanlığı'nda devir teslim