17 yaşındaki genç kızın organları 6 kişiye umut oldu
DHA

Selinus sahilinden Gazipaşa ilçe merkezine giden Yusuf Ü.'nün kullandığı 07 HML 08 plakalı motosiklet, 20 Kasım Salı günü saat 22.00 sıralarında, Pazarcı Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi Fidanlık kavşağında B.A. yönetimindeki 07 UR 977 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, motosiklet sürücüsü Yusuf Ü. ve yolcu koltuğunda oturan kız arkadaşı Sultan Dilek, yola savrularak yaralandı.

İhbarla gelen sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesi sonrası ambulansla Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Sultan Dilek, buradan 24 Kasım'da Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'ne sevk edildi. Yusuf Ü. ise hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

17 yaşındaki genç kızın organları 6 kişiye umut oldu

6 HASTAYA UMUT OLDU

Yoğun bakımda tedavisi süren Sultan Dilek'in dün sabah saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. AÜ Organ Nakli Merkezi Koordinatörleri Nilgün Bilal ve Uğur Genç, organların bağışlanması için baba Murat ve anne Atiye Dilek  ile görüştü. Yoğun bakım ünitesinde kızlarını son kez gören çift, organların alınmasına onay verdi.

Dilek'in 2 böbreği, karaciğeri ve akciğeri ile 2 korneası organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere operasyonla alındı. Dilek'in böbrekleri, karaciğeri ve korneaları AÜ Hastanesi'ndeki hastalara nakledilecek. Akciğerin nakledileceği merkez ise henüz belirlenmedi.17 yaşındaki genç kızın organları 6 kişiye umut oldu

"DOKTOR OLMAK İSTİYORDU"

Murat Dilek, kızının Alanya Fevzi Alaettinoğlu Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi olduğunu, üniversite sınavına hazırlandığını söyledi. Ekonomik durumlarının iyi olmadığını, kızının hayırseverlerin desteğiyle eğitimini sürdürdüğünü anlatan Dilek, "Gazipaşa'da oturan dayısını ziyarete giderken, kaza meydana geldi. Günlerdir hastanedeyiz. Kızımın beyninde meydana gelen hasar çok ciddiydi. Beyin ölümü gerçekleşince organlarını bağışlama kararı aldık. Kendisi doktor olmak, hastalara faydalı olmak istiyordu. Onun bu arzusu doğrultusunda organlarını bağışladık. Organlarıyla başkalarını kurtaralım istedik. Arzusu da yerine gelmiş olur, diye düşündük. Kızımı yaşatamadık; organları başka canlarda yaşasın, onlara can olsun" dedi.

"HASTALARLA TANIŞMAK İSTİYORUZ"

Murat Dilek, ameliyat sonrası kızının organlarının nakledildiği hastalarla tanışmak istediğini belirterek, "Onlarla tanışmak tek isteğimiz. Organları bağışlarken de bu arzumuzu dile getirdik" diye konuştu.17 yaşındaki genç kızın organları 6 kişiye umut oldu

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)