Sagopa Kajmer ve Kolera'ya hakaret suçlaması

Sagopa KAjmer ve Kolera'ya hakaret suçlaması

Trabzon'a 3 ay önce konser vermek için gelen 'Sagopa Kajmer' adıyla tanınan rap müzik şarkıcısı Yunus Özyavuz ve 'Kolera' adıyla tanınan eşi Esen Güler Özyavuz'un, ses sestemini iyi düzenlemediği gerekçesiyle tartıştıkları organizatör Haydar Sümer'e hakaretler yağdırdıkları iddia edildi.

Sümer, internet ortamından da hakaretlerini sürdürdüğünü iddia ettiği çift hakkında, Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

KONSER İPTAL EDİLDİ

'Sagopa Kajmer' adıyla tanınan rap müzik şarkıcısı Yunus Özyavuz ve 'Kolera' adıyla tanınan eşi Esen Güler Özyavuz, 3 ay önce Karadeniz turnesi kapsamında Trabzon'a geldi. İddialara göre Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'ndeki konser öncesinde ses sistemini beğenmeyen Esen Güler Özyavuz ile Haydar Sümer arasında tartışma çıktı. Tartışma büyüyünce iddiaya göre Esen Güler Özyavuz, Sümer'e hakaretler yağdırdı, elindeki mikrofonu da fırlattıktan sonra salonu terk etti. Esen Güler ve Yunus Özyavuz çifti, ardından da konseri iptal ederek kentten ayrıldı.

Sagopa Kajmer Beyaz Şov'da böyle dans etti

''BENİ AÇIK HEDEF HALİNE GETİRDİLER''

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesi vererek rapçi çiftten şikayetçi olan Haydar Sümer, Ordu ve Giresun konserlerinin iyi geçtiğini, ancak Trabzon konseri öncesinde sorun çıktığını belirterek, şunları anlattı: "Esen Güler Özyavuz ses denemesi sırasında hakaretler yağdırmaya başladı. Sesi beğenmemiş. Ses sisteminin önceki iki konserle aynı olduğunu söyledim. Bunun üzerine 'İşimizi senden mi öğreneceğiz? İşini düzgün yap' diyerek küfretmeye başladı. Sonra da eşiyle birlikte şehri terketti. Bu da yetmezmiş gibi, internetteki sosyal paylaşım siteleri Faceebok ve Twitter'dan bana ve Trabzonlular'a bir sürü hakaretler ettiler. Telefonlarım ile adreslerimi de yayınlayıp beni açık hedef haline getirdiler. Birçok kişi telefon açıp küfür etti. Tehdit telefonları aldım. İşyerimi yakmakla tehdit ettiler. Ben de 'hakaret ve tehdit' suçlamasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundum" dedi.

''ÇOK PİS DALARDIM''

Haydar Sümer, rapçi çiftin kendisi ve Trabzonlular hakkında sosyal paylaşım sitelerine yazdıkları yazıları da savcılığa teslim etti. 'Sagopa Kajmer' olarak bilinen Yunus Özyavuz sosyal paylaşım sayfalarında, "Arkadaşlar size konseri iptal etmeme neden olan herifin adresini ve telefonlarını veriyorum. Şikâyetlerinizi ona bildirin. Hatta bizzat ziyaret edin, onca sevenimi üzdü. Siz de kendisini ziyaret edin. İyi ki tartışma sırasında ben o salonda değildim. Ben sinirlendim mi kimseyi tanımam, psikopatımdır. Çok pis dalardım o adama" sözlerine yer verdi.