Şahi ninenin 450 torunu var
İHA

Diyarbakır'da 3 kez evlenen ve resmi kayıtlara göre 96 yaşında olan Şahi Tayurak'ın toplamda 7 çocuğu oldu.

SAĞLIK SORUNU YOK

Küçük oğlu ile birlikte yaşayan Şahi ninenin, gözlerinin az görmesi dışında herhangi bir sağlık sorunu yok. Neredeyse bir asrı deviren Şahi ninenin sağlıklı kalmasının sırrı ise düzenli sabah kahvaltısı yapmak.

Şahi ninenin 450 torunu var

ATATÜRK'Ü GÖRDÜ

Atatürk’ün Silvan’a gelişini gören ve Şeyh Said’i hatırlayan Şahi ninenin aklında kalan en önemli an ise kıtlık dönemleri.

İNSAN ETİ YİYORLARDI

Bu dönemlerde insanların açlıktan öldüğünü, bazılarının da insan eti yiyerek hayatta kaldığını anımsayan Şahi nine, torunlarının sayısını ise bilmiyor.

Elinde hicri ve miladi döneme ait iki nüfus kağıdı bulunan Şahi nine, 5. çocuğunu doğurduğunda bile henüz kimliğinin olmadığını söylüyor. Aradan geçen uzun zamanın ardından kendisine kimlik çıkarılan Şahi ninenin yaşı, 01.07.1919 olarak düzenlenirken, kayıtlara ise kızı kızının yaşı 06.01.1926 olarak geçti.

KİMLİĞE GÖRE KIZINDAN 7 YAŞ BÜYÜK

Kimliğe göre kızından sadece 7 yaş büyük görünen Şahi nine, yaşının 130’dan fazla olduğunu iddia ediyor.

Şahi ninenin 450 torunu var

450 TORUNU VAR

Beraber yaşadığı oğlu Cemal Tayurak ise büyüklerden aldıkları bilgilerle annesinin yaşının 130’dan fazla olduğunu iddia ederek, “Şu anda 5. kuşak torununu görmüş. Türkiye’nin her yerinde torunları var. Tahminime göre 450 torunu var. Büyük ablam ile arasında 7 yaş görünüyor, bu da kimliğe yaşının yanlış vurulduğunu ortaya çıkarıyor. Annemin gerçek yaşının ortaya çıkarılması için çalışma yapılmasını istiyoruz” dedi.

Annesiyle aralarında 7 yaş fark görünen Telliye Tayurak ise, “Annemin yaşı çok, bunu biliyoruz. Benim yaşım 100’e dayandı. Çok şükür sağlığı yerinde, ben babamı görmedim. Geçmişe ait çok fazla şey hatırlamıyorum” diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)