Şair İzzet Yasar hayatını kaybetti
ensonhaber.com

Hayranları onu düşünceleri, şiirleri ve sözleriyle hatırlar ancak Türkiye onu Star Gazetesi'ne verdiği demeçte "Türkiye’de kendine sol diyen hareketler, her zaman halkı küçümseyen, demokrasiyi iplemeyen, darbelerden medet uman hareketler oldular. Sol, işçi sınıfından kaynaklanmadığı için doğrudan işe postal giyerek başlıyorlar." sözleriyle hatırlıyordu.

Bu sözlerin sahibi olan Şair İzzet Yasar kanserle mücadelesine yenik düşerek yaşamını yitirdi.

Şair İzzet Yasar hayatını kaybetti

SOL SORUNUNU EN İYİ AÇIKLAYAN ŞAİR

Türkiye'nin önde gelen şair-düşünürlerinden olan İzzet Yasar bir süredir atlatmaya çalıştığı kansere karşı direnç gösteremeyince hayatını kaybetti, ancak eserleri ve sözleri unutulmazlar arasına çoktan girdi bile.

28 Ağustos 2014 tarihli Sabah Gazetesi'ne verdiği bir röportaj, bugün yaşadığımız sol muhalif problemini bizlere en doğru şekilde aktarıyor. Daha iki yıl önce 15 Temmuz'u alkışlayan bir grubu önceden tahlil eden Yasar, "O kendine 'sol' diyen hareketler her zaman Atatürkçü, Stalinci, halkını küçümseyen, demokrasiyi iplemeyen, askerî darbelerden medet uman hareketler olmuştur." sözleriyle bu günlere işaret etmiştir.

Star gazetesindeki röportaja yazının üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz

İZZET YASAR KİMDİR

24 Mayıs 1951’de İstanbul’da doğan İzzet Yasar, Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne girdi, ancak öğrenimini tamamlamadı. 1976’dan sonra çeşitli kurumlarda metin yazarlığı yaptı. Dönüşü Olmayan Hikayeler’le 1981 Sabahattin Ali Öykü Ödülü’nü kazandı. Reşit İmrahor adını da kullanan Yasar, 1970 yılından itibaren Birikim ve Yeni Dergi’de yayımlanan şiirleriyle tanındı.

Aynı zamanda Twitter'da da çeşitli paylaşımlar yapan merhum Yasar'ın sosyal medya paylaşımları da çokça ilgi görüyordu.