Sakarya-Bartın demiryolu projesi için çalışmalar başladı
DHA

Adapazarı ile Bartın arasında yapılacak demiryolu projesi için Söğütlü'de çalışmalara start verildi. İstimlak paralarının vatandaşlara ödenmesinin ardından iş makineleri demiryolunun geçeceği güzergahta tepelik alanları düzleştirmek için gerekli çalışmaları başlattı.

Sakarya-Bartın demiryolu projesi için çalışmalar başladı

İNCELEME YAPILDI

Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç demiryolunun yapıldığı bölgede inceleme yaptı.

Demiryolunun ilk etapta Arifiye ile Karasu ilçeleri arasındaki bölümünün yapılacağını belirten Hüseyin Genç, "İlçemizin içerisinden yaklaşık 10 kilometre ilerleyeceğini biliyoruz. İlk etapta Arifiye ile Karasu arası inşa edilecek olan tren yolu yük treni olarak hizmet verecek ve Söğütlü ile Ferizli arasına da bir istasyon konulacak. Bartın bağlantısı inşasından sonra yolcu da taşıyabileceği ifade ediliyor" diye konuştu.

Sakarya-Bartın demiryolu projesi için çalışmalar başladı

TİCARET BÖLGESİ OLACAK

Hüseyin Genç ilçelerinin ticaret bölgesi olacağını belirterek, "Karasu Limanı'nın hizmete girmesi ve tren yolu ile buluşması gerçekleşti mi bölgemizin aynı zamanda bir ticaret bölgesi olması kaçınılmaz olacak. Söğütlü Festival alanının 200 metre ilerisindeki boş alandan geçecek olan demir yolundan arta kalan geniş alanı büyük bir park yapacağız. Tarım alanlarımızı koruyarak yatırımlarımıza devam edeceğiz" dedi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)