Sakarya'da 30 FETÖ'cü adliyeye sevk edildi
DHA

sakarya

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ'nün emniyet içindeki yapılanmasına yönelik 9 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 17 polis ve 1 polis teknikerini gözaltına aldı.

FETÖ'ye üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınan Sakarya Eski Asayiş Şube Müdürü Hayati Bayazıt, Komiser Yardımcısı Ercan D. ile polis memurları Salih Y., Ercan F., Kadir G., Faruk T., Hasan Y., İsmet S., Ercan A., Musa B., Galip M., Aydın E., Harun Ü., Mustafa Ş., Hasan K., Fazlı E., İbrahim Ş. ve polis teknikeri Ahmet G.'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

30 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Polis, 16 Aralık 2014'te Sakarya Adliyesi önünde dönemin Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın gözaltına alınması ve Samanyolu televizyonuna destek için yapılan eyleme katılanlara yönelik de operasyon düzenledi. Amerika talimatlı olduğu öne sürülen eyleme katılanların adreslerine eş zamanlı yapılan baskında aralarında öğretmen, işçi, veteriner, gazeteci ve esnafların bulunduğu 12 kişi 'Yasa dışı faaliyette bulunma' iddiasıyla gözaltına alındı. Terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen Yıldıray Ç., Arif S., Ahmet T., Serdar Y., Zahra Y., Arif U., Erdem A., Öztürk A., Furkan C., Fatih E. ve FETÖ'ye bağlı yayın organlarında çalışan Salih H. ile Duran S.'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Eyleme katılan şüphelilerden bir çoğunun ByLock'u kullandıkları belirlendi. Sorguları tamamlanan 30 kişi bu sabah adliyeye sevk edildi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)