Sakarya'da bir kişi şifa için canlı balık yedi

alabalık

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde alabalık yetiştiricisi olan Yavuz Erkan, doğal kırmızı benekli alabalığın mide ülserinin yanı sıra kırık, çıkık, bel ağrısı, romatizma gibi hastalıklarda tedavi amaçlı kullanıldığını söyledi.

Sakarya'da bir kişi şifa için canlı balık yedi İZLE

"SADECE ŞİFA AMAÇLI YUTUYORUM"

Kendisinin kültür alabalığı yetiştirdiğini kaydeden Erkan, hastaların talebi üzerine doğal alabalık yakaladığını belirtti. Kendisinin de şifa amaçlı zaman zaman balık yuttuğunu anlatan Erkan şunları söyledi;

"Her tutmaya gittiğimde bir iki tane şifa niyetine yutuyorum. Bir rahatsızlığım yok. Sadece şifa amaçlı yutuyorum. Ancak şifa her zaman Allah'tan. Benim bire bir şahit olduğum öz abim var. Mide ülseri vardı. Midesinde fındık içi kadar bir yarası vardı. Bu balıkla beraber bunu düzelttiğini biliyorum. Kırık, çıkık, bel ağrısı, romatizma gibi hastalıklara da iyi geldiği söyleniyor. 12,15 saat arasında balığı sardıktan sonra bütün şeyiyle kireçlemeyi söküp atıyor. Romatizmal hastalıklara ve boyun fıtığına faydası var. Topuk dikenine de. Koşu atlarının ayağına sarıldığını biliyorum. Buradan balık tedarik edip ellerine kadar ulaştırıyorum.

"NESLİ TÜKENEN BİR BALIK"

Bu doğal alabalık, kırmızı benekli. Mercan dediğimiz. Havuzlarda yetiştirdiğimiz balıklar gökkuşağı alabalığı oluyor. Bunun yaklaşık 24 çeşidi var. Kırmızı benekli alabalık genellikle soğuk sularda, akan sularda yetişen bir balıktır. Yakalanması zordur. Sabah gün doğarken ya da akşam gün batımında avlanılıyor. Bunun haricinde yuvada kalır. Yakalaması zor. Nesli tükenen bir balık."