Sakarya’da bomba yüklü araç ele geçirildi
İHA

Edinilen bilgilere göre, olay şu şekilde gerçekleşti; saat 14.30 sıralarında özel bir firmaya ait otomobille Sakarya’ya gelen bir kişi, otomobilin arıza yapması sebebiyle olay yerine çekici çağırdı.

Sakarya’da bomba yüklü araç ele geçirildi

ÇEKİCİ FARK ETTİ

Otomobili çekeceği sırada bombayı fark eden çekicinin, durumu polis ekiplerine haber vermesiyle durum ortaya çıktı. Olay yerine gelen polis ekipleri, Erenler ilçesi duble yolda geniş güvenlik önlemleri aldı.

BOMBAYLA 50 KİLOMETRE YOL ALDILAR

Patlayıcı olduğunu bilmeden 50 kilometre yolculuk yapan çekici İsmail, yaşananları anlattı. Bomba olduğunu öğrendikten sonra şok olduğunu ifade eden çekici şoförü İsmail, “Biz şok olduk, ölebilirdik. Yolda gelirken patlasaydı ne olacaktı? Paramparça olurduk hepimiz. Ben bu aracı yetkili servise götürüyordum, o kadar insan var orada belki orada patlayacaktı. Belki de faciayı önledik biz. Televizyonlarda görüyoruz ya canlı bomba buna derler herhalde, resmen arkamızda bomba taşımışız” dedi.

Sakarya’da bomba yüklü araç ele geçirildi

Bomba İmha Uzmanları'nın inceleme yaptığı arabanın sağ çamurluk içine boru tipi patlayıcı düzeneği kurulduğu anlaşıldı. Bombayı imha eden ekipler, daha sonra otomobili geniş çaplı incelemek üzere sanayiye götürdü. Şoför ve çekici ise polis ekipleri tarafından ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)