Sakarya'da havuzda elektrik akımı
DHA

Havuzda bulunan 12 yaşındaki Gökay Yıldırım, 15 yaşındaki Nurullah Ünlütürk ve 17 yaşındaki Mert Kalıç havuzda akıma kapıldı.

ELEKTRİK AKIMI 5 CAN ALDI

İşletme sahibi 58 yaşındaki Mehmet Kaya ile oğlu 30 yaşındaki Kadir Kaya suda çırpınan çocukları kurtarmak için suya atladı. 5 kişi akıma kapılırken, görevliler elektriği kesti. Bu sırada havuzun kenarında metal aksamlara dokunan 2 kişi de akıma kapılınca kendilerini geri çekerek canlarını kurtardı.

Sakarya'da havuzda elektrik akımı

OLAY YERİNDE İNCELEME YAPILIYOR

Yaralanan 5 kişi olay yerine gelen 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 5 kişinin kalplerinin durduğu tespit edildi. 5 kişinin hayata dönmesi için kalp masajı yapıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen 5 kişi kurtarılamadı. Jandarmanın olay yerinde yaptığı ilk incelemede işletmede kaçak akım rolesinin mevcut olmadığı tespit edildi. Jandarma olay yerinde incelemelerini sürdürüyor.

Sakarya'da havuzda elektrik akımı

SEZONA HAZIRLIK YAPIYORDU

Olayda hayatını kaybedenlerin cenazeleri ise incelemenin ardından aynı hastanenin morguna kaldırıldı. Akyazı Devlet Hastanesi’nin önüne akın eden yaşamını yitirenlerin yakınları, gözyaşlarına boğulup, sinir krizi geçirdi. Akyazı Belediye Başkanı HASAN Akcan, üzücü bir olay yaşadıklarını söyledi. Olayın meydana geldiği işletmenin 2012 yılında ‘yüzme havuzu ve eğlence merkezi’ ruhsatını aldığını belirten Akcan, tesisin bayram sonrasında sezon açılışı yapmak üzere hazırlıklarını sürdürdüğünü kaydetti. Akcan, ayrıca Cumhuriyet Başsavcısı’nın olay yerinde gerekli incelemeleri yaptığını ve detaylı raporun inceleme sonunda hazırlanacağını sözlerine ekledi.

HAVUZ ÇEVRESİNDE KABLOLAR BULUNDU

Beş kişinin akıma kapılıp yaşamını yitirdiği havuz ve çevresinde, Jandarma inceleme yaptı. Tadilat çalışmalarının yapıldığı havuz alanının çevresinde kablolar olduğu görüldü. İlk belirlemelere göre çevredeki kablolardan birinin suyla temas etmesi sonucu facianın yaşandığı bildirildi. İşletmede Kaçak akım rölesinin de mevcut olmadığı tespit edildi.

Sakarya'da havuzda elektrik akımı

Sakarya'da havuzda elektrik akımı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)