Sakık'tan Buldan'a tepki: Dün alkışladın bugün ne değişti

Sakık'tan Buldan'a tepki: Dün alkışladın bugün ne değişti

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, dün, MİT'in çözüm sürecine ilişkin çabasını önemsediğine yönelik konuşmasının, partisinin Grup Başkanvekili Pervin Buldan tarafından, "Yanlış anlaşıldı" denilerek düzeltildiğini anımsatarak, "Ben burada neyi söylediğimi çok iyi biliyorum. Hatta burada kendisi de alkışladı. Sonra neyin değiştiğini bilmiyorum." dedi.

"KEŞKE BUNLAR OLMASAYDI"

Danışma Kurulu Önerisi üzerine söz alan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise dün MİT'in barış görüşmelerinde gösterdiği çabayı önemsediğini söylediğini, ancak bunun yanlış anlaşıldığını, MİT'ten taraf olmuş gibi gösterildiğini belirtti. Sakık, "Grup Başkanvekilimiz Pervin Buldan, 'yanlış anlaşıldı' diye bir açıklama yapmış. Ben burada neyi söylediğimi çok iyi biliyorum. Hatta burada kendisi de alkışladı. Sonra neyin değiştiğini bilmiyorum. Kardeşçe bir hukukumuz var. Ama keşke olmasaydı bunlar. Ne söylediğimizi çok çok iyi biliyoruz. Bize tepeden bakan bazı kesimler zaman zaman bizim bu konuda ne söylediğimizi bilmediğimizi söylüyor. Kürt hareketi ne istediğini çok iyi biliyor." dedi.

HAKAN FİDAN'A TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

TBMM Genel Kurulunda MİT kanunda değişiklik öngören teklifin görüşmeleri sırasında söz alan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, çözüm süreci ile ilgili "MİT görevlerini üstlenmişse ve ilk kez MİT bu süreci götürüyorsa ve saldırıya maruz kalıyorsa biz buna seyirci kalmayız. Ben burada Hakan Fidan ve ekibini kutluyorum. 1 yıldır çatışmasızlık süreci yaşanıyorsa ve burada MİT'in bir katkısı varsa bundan mutluluk duyarız" demişti.