Saldırıda ölen milli güreşçi toprağa verildi

28 Haziran’da İstanbul Atatürk Havaalanı’nda yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybeden 43 kişiden birisi olan Beylikdüzü Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde çalışan Serkan Türk’ün cenazesi sabaha karşı memleketi Samsun’un Çarşamba ilçesi Epçeli Mahallesi’ne getirildi.

Saldırıda ölen milli güreşçi toprağa verildi

Saldırıda ölen milli güreşçi toprağa verildi VİDEO

"TEK DALIMDIN, DALIMI KESTİLER"

Baba evinin önünde helallik alındı. Serkan’ın annesi Nazmiye Türk’ün “Tek dalımdın, dalımı kestiler” ağıtları yürekleri dağladı. Evin önünden alınan cenaze mahalle mezarlığına götürüldü. Burada öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Namaza Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve Türk’ün yakınları katıldı. Çarşamba İlçe Müftüsü Osman Karagöz’ün kıldırdığı cenaze namazının ardından Serkan Türk’ün cenazesi aile kabristanlığına defnedildi.

Saldırıda ölen milli güreşçi toprağa verildi

ATAMA BEKLİYORDU

Serkan Türk, Trakya Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü mezunuydu ve atama bekliyordu. Serkan Türk’ün üniversite arkadaşı olan Resul Yıldız, üzüntülü olduğunu belirterek, "Serkan ile birlikte Edirne’de okumuştuk. Serkan içine sığmayan, deli dolu bir kardeşimdi. Ümmetine bağlı, memleketine bağlıydı. Bayrağı için hep bir şeyler yapmaya çalıştı. Ümmetine olan bağlılığını hep göstermeye çalıştı. Kendi halinde deli dolu bir kardeşimizdi. 1 buçuk yıldır zaten şehitlikten bahsediyordu. Şehit olmaktan bahsediyordu. Allah nasip etti diyelim. İnşallah şehit oldu." dedi.

Saldırıda ölen milli güreşçi toprağa verildi

KOMŞUSUNU ALMAK İÇİN HAVAALANINA GİTMİŞ

Serkan Türk’ün eniştesi Nedim Saraç, "Olay günü komşusunu almak için havaalanına gidiyor. Orada arabadan indiği anda kendisini o menfur olayın içerisinde buluyor. Olayın yaşandığı yerin içerisinde kalıyor. Annesi de orada olayın yaşandığı yerin dışında kalıyor. Kendisi de olayın ardından yaralılara ilk müdahalede bulunmak istemiş. O ara ikinci bir patlamada şehit oluyor. Serkan çok iyi bir çocuktu. İyilik severdi. Kimseye bir zararı yoktu. Kendi halinde biriydi" diye konuştu.

Saldırıda ölen milli güreşçi toprağa verildi

MÜSABAKALARDA GÖREV ALACAKTI

Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömer Fatih Karakullukçu ise, "Serkan okulumuzdan bir arkadaşımız. Bildiğiniz gibi milli bir güreşçiydi. Federasyonla İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz birçok faaliyette yanımızda olmuştu. Kardeşimiz Allah nasip etseydi önümüzdeki hafta Trabzon’da gerçekleştireceğimiz Uluslararası Okul Sporları müsabakalarında da görev alacaktı. Ama şehadet mertebesine ulaştı" şeklinde konuştu.

Saldırıda ölen milli güreşçi toprağa verildi