Salih Uçan kimdir

Salih Uçan kimdir

Salih Uçan 06.01.1994 tarihinde Muğla'da doğdu. 65 kilo olan Salih 1.82 boyunda.

Salih Uçan futbola Marmaris Belediyespor altyapısında başladı. 2008 yılında futbolcu fabrikası Bucaspor'a transfer oldu. 2 yıl Bucaspor A takımında oynadıktan sonra Fenerbahçeye transfer oldu. Fenerbahçe'de ilk kez Ziraat Türkiye Kupası'nda forma giydi. Salih Uçan'ın Fenerbahçe ile 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Büyük takımlarımızın alt yapılarındaki futbolculardan farklı olarak kendi kulübünde oynama şansı da yakalayan milli oyuncu Ay-Yıldızlı formayı 38 kez giyme şansı da yakaladı. 15 yaş altı Milli Takımı'ndan bu yana sürekli kadroda yer alan Salih, bu karşılaşmaların 37'sinde sahada yer aldı. Oynadığı maçlarda beğeni toplayan genç orta saha oyuncusu, iki yönlü futbolu ile dikkatleri üzerine çekti. Hem futbol stili hem de fiziki özellikleriyle Belçika'nın ve Everton'ın orta sahasındaki yıldızı Fellaini'ye benzetilern Salih, yüksek top tekniğiyle de alkış topluyor.

Sert futbolunu etkili pas aralarıyla da perçinleyen Salih Uçan, bu sezon bank Asya 1. Lig'de 24 maça çıkma başarısı gösterdi. 1 golü bulunan Salih, kısa profesyonellik kariyerine 84 üst düzey maç eklemeyi başardı.