Şamil Tayyar'ın Kılıçdaroğlu ve Soner Yalçın iddiası

Şamil Tayyar'ın Kılıçdaroğlu ve Soner Yalçın iddiası

Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki sürpriz görüşme sonrası kulislere farklı yorum ve analizler yansıyor. Star Gazetesi yazarı Şamil Tayyar, Baykal ve Kılıçdaroğlu görüşmesini ve Soner Yalçın ile Kılıçdaroğlu'nun telefonda neler konuştuğuna dair önemli iddialarda bulundu.

İşte Tayyar'ın bugünkü o yazısı

Panik Odası Kemal Bey'e gelince...

Şaşkın ve panik halde, “ailece dinleniyoruz” diye feryat etmeye başladı, Çetin Soysal “3 bin kişi dinleniyor, listeyi gördüm” balonuyla lojistik destek verdi.

KEMAL BEY'İN AYARI NEDEN BOZULDU?

Peki ne oldu da Kemal Bey'in ayarı bozuldu? Duydum ki, mahkeme kararıyla teknik takipte olan Soner Yalçın dinlenirken Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı 4 ayrı telefon konuşması kayda geçmiş.

Bu konuşmaların biri çok önemli ifadeler içeriyor, diğerleri ise ilkini tamamlayıcı nitelikte... Muhabbetin özü ise Halk TV'nin Yalçın'a satışı ile ilgili.

HALK TV'NİN HİSSELERİNİN ÇOĞUNLUĞU BAYKAL'IN KAYINBİRADERİNDE

Operasyon günü Deniz Baykal ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun alelacele bir araya gelmesinin sırrı, şimdi daha iyi anlaşılmış oldu. Malum, Halk TV'nin çoğunluk hisseleri Baykal'ın kayınbiraderine ait.

KILIÇDAROĞLU VEKİLİNİ GÖNDERDİ

Ancak, partiden fonlanarak ayakta kalması sağlanmış. RTÜK mevzuatına göre, hiçbir siyasi parti TV kanalı açamaz, kaynak aktaramaz. Ama Kemal Bey, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat'ı Soner Yalçın'a göndererek, Halk TV'nin satışını pazarlıyor. Bu esnada Kemal Bey, Baykal'la ilgili ifadeler kullanıyor mu, bilmiyorum. Satış işleminin Yalçın'la ilgili kısmı, “Ergenekon'un medya ayağını oluşturma girişimi” olarak değerlendiriliyor.

SİYASİ PARTİ'NİN TV'YE KAYNAK AKTARIMI

Kılıçdaroğlu ve CHP açısından ise sorun şu: RTÜK mevzuatına aykırı biçimde partiden Halk TV'ye kaynak aktarımı... Soruşturma tamamlanınca, dosyanın CHP ve Kılıçdaroğlu ile ilgili bu bölümü, Ergenekon kapsamında değerlendirilmeyip tefrik edilerek ayrı bir dava konusu haline getirilebilir. Böyle bir davanın hukuki sonuçları ne olur, ilgililer baksın. Kemal Bey'in panik odasına girmesinin kısaca nedeni bu...