Samsun'da 406 erkek şiddet mağduru olarak devlete sığındı
İHA

Samsun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ne (ŞÖNİM), kurulduğu 2012 Aralık ayından bu yana 9 bin 59’u kadın, 406’sı erkek olmak üzere toplamda 9 bin 474 şiddet mağduru başvurdu. Başvuranların büyük çoğunluğunun sözel, fiziksel ve psikolojik şiddet gördükleri belirtildi.

Samsun'da 406 erkek şiddet mağduru olarak devlete sığındı

ODAK NOKTA ERKEKLER

Samsun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı, Samsun’da, kadına yönelik şiddeti önleme çalışmalarının kararlılıkla sürdüğünü söyledi. Farkındalık oluşturmanın kurumlar arası iş birliğinin çalışmaları arasında önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Balcı, “ŞÖNİM tarafından yapılan farkındalık eğitimlerinde odak noktamız daha çok erkeklerdir." dedi.

Samsun'da 406 erkek şiddet mağduru olarak devlete sığındı

REHBERLİK VE DANIŞMANLIK HİZMETİ

Samsun ŞÖNİM’in, 7 gün 24 saat hizmet anlayışıyla vatandaşlara hizmet verdiğini aktaran Balcı, “Merkezimizde, şiddet mağdurlarına psikolojik, mesleki, hukuki ve sosyal alanda rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmekte. Aynı zamanda farkındalık oluşturmaya yönelik eğitim çalışmaları sürdürülmektedir. Bakanlığımız tarafından ‘kadına şiddete sıfır tolerans’ anlayışıyla yürütülen çalışmalar geniş bir yelpazede kararlılıkla ve kapsamlı iş birliğiyle sürdürülmeye devam edecektir.” diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)