Samsun'da 650 yıllık cami restore edilecek
İHA

Samsun'un ilçelerindeki turizm potansiyelini artırmak ve geliştirmek amacıyla başlatılan turizm eylem planı çalışmaları sürüyor.

Samsun'da 650 yıllık cami restore edilecek

Çarşamba ilçesinde incelemeler yapan Samsun Turizm Alt Yapı Birliği, çivisiz ahşap bir cami buldu. 14. yüzyıla ait tarihi camiye restorasyon yapılacak.

GEÇMİŞLE GELECEK ARASINDA KÖPRÜ OLUŞTURUYOR

Anadolu medeniyetlerinden miras kalan ahşap camiler, varlıklarını hala sürdürüyor. Sonsuzluk prensibinin ifadesi olan geometrik hatların kullanıldığı tarihi ahşap camiler, geçmişle gelecek arasında köprü vazifesi görüyor.

Samsun'da 650 yıllık cami restore edilecek

Araştırmalar sonucu bulunan ahşap çivisiz Kuşhane Camisi, Çarşamba ilçesine 6 kilometre uzaklıkta. Caminin virane görüntüsü görenleri üzüyor.

GELENEKSEL ÖZELLİKLER TAŞIYOR

Bakımsızlıktan neredeyse yıkılmak üzere olan tarihi Kuşhane Camisi, mimari açıdan yöredeki diğer ahşap çivisiz camilerden Gökçeli (1206) ve Şeyh Habil Cami (1211)'ne benzetiliyor. Kim tarafından yaptırıldığı bilinmeyen cami, Osmanlı dönemi mimarisinin geleneksel özelliklerinden de izler taşıyor.

Ahşap camilerin Samsun turizmi açısından ayrı bir yere sahip olduğunu ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise caminin restore edilecek olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu açıkladı. Başkan Yılmaz, Kuşhane camisinin Samsun ve Çarşamba turizmi içinönemli bir yer tutacağını ifade etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)