Samsun'da basına 3'üncü sayfa ayarı

Samsun'da basına 3'üncü sayfa ayarı

Samsun'da yerel yayımlanan günlük 9 gazeteden 8'i, dünkü nüshalarında 'ortak açıklama' yaparak, 3'üncü sayfalarında tehdit, şantaj, hırsızlık, cinayet, intihar, kaza, tecavüz ve cinsel istismar haberlerine yer vermeme kararı aldıklarını duyurdu. Hedef Halk Gazetesi ise çalışanlarının, kararın Basın İlan Kurumu Samsun Şubesi öncülüğünde alındığını ve bunun "sansür" olduğuna yönelik tepkisi üzerine ortak açıklamaya yer vermedi. Samsun'da dün yerel gazetelerin gündemi üçüncü sayfa haberleriyle ilgili aldıkları karar oldu. Basın İlan Kurumu Samsun Şubesi öncülüğünde geçen Pazartesi günü toplanan 7 yerel gazetenin sahibi, 3'üncü sayfalarda bazı haberlere yer verilmemesi konusunda ortak karar aldı. Önceki gün tekrar bir araya gelen gazete sahipleri ortak açıklama metni hazırladı. 7 gazetenin temsilcisi de buna imza attı. Toplantıda bulunmayan 2 gazete sahibi de sonradan bu metne imza koydu.

Gazete çıkmadı

Ancak Hedef Halk Gazetesi çalışanları, patronlarının imzaladığı metnin sansür olduğunu belirtip önceki gün gazeteyi çıkartmadı. 33 çalışan önce istifa etti, daha sonra imtiyaz sahibi Sabahattin Poyrazoğlu'nun imzasını geri çekmesinin üzerine gazetedeki görevlerine döndü. Hedef Halk Gazetesi dün ortak metne gazetenin 3'üncü sayfasında yer vermedi. Diğer 8 gazete ise yalnız 3'üncü sayfalarında tehdit, şantaj, hırsızlık, cinayet, intihar, kaza, tecavüz ve cinsel istismar gibi haberlere yer vermeyerek alınan ortak karar metnini bu sayfada yayınladı.

Haberler başka sayfalarda

Bu gazeteler kentteki polisiye haberleri 3'üncü sayfa yerine, diğer sayfalarda kullandı. Hedef Halk Gazetesi ise dün bu tür haberlerini 3'üncü sayfasında yayımlamaya devam etti.