Samsun'da farklı okul dikkat çekiyor
DHA

Çarşamba'da 13 mahalleden gelen öğrencilere taşımalı sistem ile eğitim veren Gökçeçakmak İlk ve Ortaokulu'nun öğretmen ve öğrencileri ile veliler, farklı sınıflar tasarlamak için bir araya geldi.

SINIFI BAŞTAN YARATTILAR

Önce sınıflar farklı renklere boyandı, ardından okulun depo olarak kullanılan bodrum katı tadilattan geçirilerek bilardo masası, masa tenisi, boks malzemeleri, langırt, puzzle ve piyano gibi spor ve oyun malzemeleri ile müzik aletleri konuldu.

Kodlama derslerinin de verildiği okulun bilgisayar sınıfının ortasına motosiklet ve oturaklar getirildi. Okul Müdürü İbrahim Karagüzel, 27 dersliğin bulunduğu okulda, 300'ü ortaokul, 240'ı ilkokul olmak üzere toplam 540 öğrenciye, 37 öğretmenin ders verdiğini söyledi.

Samsun'da farklı okul dikkat çekiyor

"AİLE GİBİYİZ"

Okulda 8 yıldır görev yaptığını belirten İbrahim Karagüzel, "Okulumuzda 540 öğrencimiz mevcut. Hepsinin biz anne ve babalarıyız. Öğrencilerimiz okulumuza 13 yerleşim biriminden gelmektedir. Tamamı taşıma kapsamındadır. Sabahları biz onları 46 servisten karşılıyoruz ve aynı şekilde gönderiyoruz." dedi.

Samsun'da farklı okul dikkat çekiyor

"HEDEFİMİZ FARKLI TASARIMLARLA EĞİTİM VERMEK"

Hedeflerinin değişik tasarımlarla öğrencilere farklı bir ortamda eğitim vermek olduğunu belirten Müdür İbrahim Karagüzel, "Biz öncelikle farklı ortamlarda, bizim eğitim görmediğimiz değişik ortamlarda öğrencilerimizin eğitim öğretim görmesini istedik. Olağanın dışına çıkalım istedik. Bununla ilgili de 8 yıldır çalışma yürütüyoruz. Önce daha küçük küçük çalışmalar yaptık, şimdi de daha profesyonel çalışmalar yapıyoruz. Daha iyi ortamlar oluşturmayı hedeflediğimiz bu çalışmalarda bizde kendimizi geliştirdik. Öğrenci, veli ve öğretmen desteği ve işbirliği ile el emekleriyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bunun için de maddi kaynaklar kısıtlı olmasına rağmen çok fazla maddi kaynağa ihtiyaç duymuyoruz. Çünkü iş gücü olarak biz varız. Birçok iş gücünden anlamaya başladık. Öğretmen arkadaşlarımız ağaç işinden anlıyor. Biz laminat ve parke işinden anladık. Hedefimiz değişik tasarımlarla yavrularımıza değişik bir ortamda eğitim vermek ve onların mutlu olmalarıdır. Bu konularda da çocuklarımızdan fikir ve destek alıyoruz. Onlar da aynı şekilde çalışmalarımıza yardım ediyor." diye konuştu.

Samsun'da farklı okul dikkat çekiyor

BODRUM KATI YAŞAM ALANINA DÖNDÜ

İbrahim Karagüzel, "Kitap temalı sınıf projemizi başlattık. İlk sınıflarımız oluşmaya başladı. İnşallah bu yıl içerisinde planlarımız ile birlikte tüm sınıflarımızı kitap temalı sınıflara dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bittiğinde çok daha farklı ortamlarda öğrencilerimiz eğitim görecek. Onlar mutlu oldukça da biz mutlu olacağız. Bizim amacımız sadece derse girip bilgi öğretmek değil, ufuk açmak. Biz de öğrencilerimizin ufkunu açmak için buradayız. Aynı şekilde onlar da genç beyinler olarak bizlerin ufkunu açmaktalar. Karşılıklı etkileşim halinde eğitim ortamlarımızı ve eğitimi değişik bir yere taşımak istiyoruz. Bodrum katımız bizim atıl durumdaydı. Depo ve yemekhane olarak kullanılmaktaydı. Biz yine köylülerimizin işbirliği ile yemekhanemizi dışarıya taşıdık. Oraya oyun odaları, puzzle odası, akıl oyunları, müzik odası, spor amaçlı kullandığımız bölümler var. Oranın içerisinde bilardo, tenis, minderler ve boks alanı var. Bu yıl da orada yine boks kursu açmayı düşünüyoruz. Bodrum katındaki bölümleri özellikle ilkokullar için bir yaşam alanı olarak tasarladık. Üst katlarımızda da çok amaçlı sınıflarımızda okuma salonlarımız var, oturma alanlarımız var. Yani öğrenci teneffüse çıktığında kendini rahat hissedebilecek bir ortamda vaktini geçiriyor. Bahçemiz ile ilgili de düzenlemelerimiz var. Arka bahçeye kum havuzu yapacağız ve oyuncaklarımızı koyacağız. İlkokul öğrencileri oraya gittiğinde bir parktaymış gibi oyunlarını oynayacaklar. Bu konuda alanımızda geniş. Tüm bölümlerimizi kullanarak burada bir yaşam alanı oluşturmak istiyoruz." dedi.

Samsun'da farklı okul dikkat çekiyor

BİLİM OKULU OLDULAR

Öğrencilere okulda kodlama dersi de verdiklerini belirten İbrahim Karagüzel, "Biz aynı zamanda 2 yıl önce yılın bilim okulu olduk. Bu konuda da başta bilgisayar öğretmenimiz olmak üzere tüm öğretmen arkadaşlarımızın emeği geçti. Öğrencilerimiz burada kodlama dersi alıyorlar. Birtakım tasarımlar yapıyorlar. Bu tasarımlarla birlikte Samsun'da yılın bilim okulu oldular." ifadelerini kullandı.

Samsun'da farklı okul dikkat çekiyor

Samsun'da farklı okul dikkat çekiyor

Samsun'da farklı okul dikkat çekiyor

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)