Samsun'da kene vakası: 1 ölü
İHA

ali a

Edinilen bilgiye göre, Kavak ilçesinin Beyköyü Mahallesi’nde meydana gelen olayda, 9 gün önce hayvan otlatırken sol kulağının arkasını ısıran keneyi fark eden 5 çocuk babası Ali A., kendisi keneyi çıkartmak isterken kenenin kafası kopup içeride kaldı.

EVE GÖNDERİLDİ

Ancak bunu fark edemeyen Ali A., kimseye haber vermedi. Pazartesi meydana gelen olaydan sonra perşembe günü ateşlenen Ali A., Kavak Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Tahliller yapıldıktan sonra cuma günü hastaneye tekrar gelmesi istenen Ali A., eve gönderildi.

ARAŞTIRMA HASTANESİNE SEVK EDİLDİ

Cuma günü ise Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Dahiye Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alınan Ali A.’ya yapılan tahlillerde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı teşhisi pozitif çıktı. Tedavi altında bulunan Ali A., bugün hayatını kaybetti. Ali A.’nın Kavak ilçesinin Beyköy Mahallesi’nde toprağa verileceği öğrenildi.

GEÇEN YILLARDA AYNI YERDE AYNI VAKA

Öte yandan, geçen yıllarda da aynı yerde yine bir kişinin kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığından hayatını kaybettiği, ölen Ali A.’nın eşinin de daha önce yine aynı hastalığın teşhisi ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüp taburcu olduğu belirtildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)