Samsun'da köylülerin 40 yıllık hayali gerçek oldu

Samsun'da köylülerin 40 yıllık hayali gerçek oldu

Yaklaşık 6 ay önce Samsun'un Asarcık İlçesi Kaymakamı olarak göreve başlayan 29 yaşındaki Selman Kibaroğlu, ilçenin köylerine yaptığı ziyaret sırasında Alişar köyü ile Yeşilköy ve Acısu köylerinin 1974 yılından birbirlerine bağlantı yolu talep ettiğini öğrendi.

40 YILLIK HAYAL İKİ GÜNDE GERÇEK OLDU

Kaymakam Selman Kibaroğlu, köylünün 40 yıllık hayalini 2 günde gerçekleştirdi. 2 günde yapılan iki ayrı köy yolu köylüleri sevince boğdu. Alişar Köyü Muhtarı Bayram Dilmeç, köylüler adına Kaymakam Kibaroğlu'na teşekkür ederek, "Kaymakam beyden Allah razı olsun. 40 yıldır yol talebimizi 2 günde yerine getirdi" dedi.

KÖYLÜLER SEVİNDİ

Köylüler ise 3 ayrı köyün birbirine yakın olmasına rağmen ulaşımın uzak olmasından dolayı akraba ziyaretlerini yapamadıklarını belirterek, “40 yıllık yol hayalimiz gerçek oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştular.

KÖYLÜYÜ HAYAL ETTİĞİ YOLA KAVUŞTURDUK

Asarcık Kaymakamı Selman Kibaroğlu, "Köy ziyaretleri sırasında köylülerin yol sıkıntısı çektiklerini ve 40 yıldır bu sıkıntının devam ettiğini öğrendim. Devletin bize verdiği imkanları kullanarak, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve Özel İdare çalışanlarının da desteğiyle köylüyü hayal ettiği yola kavuşturduk” şeklinde konuştu.

19 KİLOMETREDEN 950 METREYE DÜŞTÜ

Yeni yapılan yollarla Alişar köyü Yeşildere köyü arasının 19 kilometreden 950 metre mesafeye, yine Alişar köyünden Acısu köyü yolunun ise 17 kilometreden, bin 200 metreye düştüğü öğrenildi.