Samsun'da kuru yük gemisi yan yattı

SAMSUN

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı Samsun'da fırtına ile birlikte bir geminin yan yatmasına neden oldu. Gemide mahsur kalan 10 mürettebat, Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı’na bağlı helikopter ile alınarak karaya çıkarıldı.

HALATLA AŞAĞI İNİP KURTARDI

Helikopterden salınan halat ile aşağı inen görevli, yanına her defasında bir kişiyi alıp yukarı çekti. Kurtarma sırasında denizdeki fırtına ekiplere zor anlar yaşattı. Helikoptere alınan mürettebat, helikopter pistine indirildi. Burada hazır bekleyen ambulansa alınan gemi çalışanları, daha sonra sağlık kontrolünden geçirildi.

Samsun'da kuru yük gemisi yan yattı

SÜRÜKLENEREK YAN YATTI

Ukrayna'dan Samsun'a gelen soya yüklü kuru yük gemisi, limana yanaşmak istedi. Yükünü boşaltmak için limana yanaşmaya çalıştığı sırada Karadeniz'in azgın dalgalarına yenik düşen 1951 grostonluk 'Gulf Rıo' isimli Karayipler'de iki adadan oluşan 'Saint Kitts ve Nevis' bandralı gemi, sürüklenerek yan yattı.

GEMİNİN İÇİNDE 10 MÜRETTEBAT BULUNUYOR

Kıyıya yaklaşık 50 metre mesafede su alıp yan yatan gemiyi kurtarmak için Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ve deniz polisi ekipleri seferber oldu. Botlarla gemiye yanaşıp içinde bulunan 10 mürettabatı kurtarmak isteyen ekipler azgın dalgalar nedeniyle yanaşamadı.

Samsun'da kuru yük gemisi yan yattı

HAVADAN DESTEK İSTENDİ

Bu nedenle havadan destek istendi. 90 metre uzunluğunda 12 metre enindeki geminin ve içinde bulunan mürettebatın kurtarılması için çalışmalar yürütülüyor. Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal bölgeye gelerek çalışmaları yerinde izledi. Ünal, "Gemi limana yanaşmak istediği sırada dalgalar tarafından sürüklenmiş ve yan yattı. Geminin kurtarılması için tüm ekiplerimiz seferber oldu" dedi.

Samsun'da kuru yük gemisi yan yattı