Samsung, akciğer hastalıklarını tespit edebilen akıllı tişört patenti aldı
ensonhaber.com

Samsung, sadece tüketici elektroniğine yatırım yapmıyor. Şirket, aynı zamanda akıllı giysiler ve tıbbi araştırmalar alanında da yatırımlarına devam ediyor. Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung tarafından patenti alınan akıllı tişörtler, akciğer fonksiyonlarını kapsamlı bir şekilde ölçüp telefonunuza gönderen sensör ile donatılacak.

samsung

AKCİĞERİNİZİ ANALİZ EDİYOR

Akciğer aktivitesini sürekli izlemek ve nefes alıp vermeniz için uygun tavsiyelerde bulunmak için özel olarak tasarlanmış bu tişörtler, solunum sıklığı ve gücü gibi akciğer verilerini analiz ederek, solunum problemlerini teşhis edebiliyor. Doğru teşhisi koyabilmek için kullanıcıların yaşı, boyu ve cinsiyeti gibi birçok bilgiyi analiz eden akıllı tişörtler, akciğer sağlığınız hakkında size net sonuçlar verebiliyor.

SAMSUNG

Bu tür bir teknoloji, zatürre veya bronşit gibi ciddi hastalıkları ve astım gibi kronik akciğer hastalıklarını bile tespit edebilecek kapasiteye sahip. Akıllı tişörtler, kullanıcıların test sonuçlarını analiz ederek, onlara acil durum önlemleri sunan kapsamlı bir analiz raporu da hazırlıyor.

samsung

Samsung'un bu akıllı tişörtleri ne zaman tasarlayıp, piyasaya süreceği belli olmasa da birçok sektörde bu teknoloji rahatlıkla kullanılabilir. Örneğin, profesyonel bir futbolcu için akciğer aktivitesini izlemek son derece yararlı olabilir. Ayrıca akciğer veya solunum problemleri olan hastalar, bu tişörtleri rahatlıkla kullanabilir.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji