Samsung, dizüstü bilgisayarlar için UHD OLED ekran geliştirdi
ensonhaber.com

Samsung Display, dizüstü bilgisayarlar için dünyanın ilk UHD OLED (organik ışık yayan diyot) ekranını geliştirdiğini söyledi. Samsung Electronics'in panel yapım birimi, önümüzdeki ayın ortalarında UHD OLED panellerinin seri üretimine başlayacak ve bu ekranlar 15,6 inç büyüklüğünde ve 3840 x 2160 piksel çözünürlüğünde olacak.

lcd

YÜKSEK ÖZELLİKLİ OLED EKRANLAR

Samsung Display, yeni ekranların yüksek segment, düşük mavi ışık ve geniş görüş açısına sahip olduğunu ve bunun da ekranların üst düzey segmentle başa çıkmasını sağladığını söyledi. Şirket, yeni UHD OLED dizüstü bilgisayar ekranlarının  VESA tarafından piyasaya sunulan DisplayHDR True Black teknik özelliklerine de uygun olduğunu açıkladı.

oled

Yeni OLED ekranların 3.4 milyon renk gösterebilen benzer büyüklükteki ekranlardan 1,7 kat daha yüksek renk hacmiyle geleceğini söyleyen Samsung, ayrıca bu ekranların LCD panellere göre daha az enerji tüketeceğini ifade etti.

oled

OLED EKRANLI BİLGİSAYAR TALEBİ ARTACAK

Samsung'un ürettiği bu yeni ekranlar sayesinde, 2019 yılında özellikle oyun bilgisayarlarında kullanılmak üzere UHD OLED ekran talebinin artacağı belirtiliyor. Şirket, ayrıca bu panellerin normal LCD ekranlara göre 50-100 dolar daha pahalı olabileceğini sözlerine ekledi.