Sanatçı Yıldırım Gencer yad edilecek
ensonhaber.com

Gerçek adı Gencer Yıldırımgeç olan sanatçı, 25 Kasım 1936'da Sakarya Akyazı'da dünyaya geldi.

Galatasaray Lisesi'nin ortaokul bölümünden mezun olduktan sonra bir müddet ticaretle uğraşan Gencer, 1956'da evlenerek, dünyaevine girdi.

YEŞİLÇAM'IN KÖTÜ KARAKTERİ

Gencer, sinema dünyasına "Elalem Ne Der" filmiyle 1962'de adım atarken, Yılmaz Güney'in "Canlı Hedef", Natuk Baytan'ın "Sırtımdaki Bıçak" ve Tunç Başaran'ın yönettiği "Büyük Kin" gibi filmlerdeki rolleriyle ünlendi.

Sanatçı Yıldırım Gencer yad edilecek

BİRÇOK FİLMDE ROL ALDI

Zamanla Yeşilçam'ın kötü adamı, mafya lideri gibi karakterlerinin aranan adamı haline gelen Gencer, çok sayıda film ve televizyon dizisinde başrol ve ikinci derece rolleri oynadı.

Gencer 170'den fazla filmde rol alırken, "Yarın Artık Bugündür", "Küçük Ağa", "Süreyya" gibi TRT yapımlarında görev üstlendi.

Sanatçı Yıldırım Gencer yad edilecek

YÖNETMENLİK YAPTI

Eşi Feriha Gencer’den 1975'te boşanan, çevresinde alçak gönüllülüğü, kendine özgü gösterişli yürüyüşüyle ve duruşuyla sevilen sanatçı, 1981'de "Kan Bağı" filmiyle yönetmenliği denedi.

2005'TE HAYATINI KAYBETTİ

Gencer, 1995'te memleketi Akyazı'ya gidip son 10 yılını orada geçirirken, 18 Ocak 2005'te 69 yaşındayken geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

Sanatçı Yıldırım Gencer yad edilecek

CENAZESİNİ KOMŞULARI BULDU

Yalnız yaşayan ve cenazesi komşuları tarafından bulunan sanatçı, Kuzuluk Merkez Camisi'nde kılınan namazın ardından Kuzuluk Merkez Mezarlığı'nda defnedildi.

Sanatçı Yıldırım Gencer yad edilecek