Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba yeniden AK Parti'de

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bugün gerçekleştirilen AK Parti Grup Toplantısı'nda yeniden AK Parti'ye katıldı. Fakıbaba'ya AK Parti rozetini, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan taktı.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba yeniden AK Parti'de

"AİLEMİ ÖZLEMİŞTİM"

Fakıbaba, AK Parti rozetini taktıktan sonra yaptığı açıklamada, "Sayın Başkanım. Özür dilerim heyecanlıyım. Sayın Başbakanım, sizleri arkadaşlarımı ailemi özlemiştim. Size minnettarım. Sizin büyüklüğünüz bana bu hediyeyi verdi. Şu anda Urfa'da büyük bir bayram var. Benim gelişim sadece bir makam değildir. İnşallah bundan sonra sizin ve partimin hizmetinde olacağım" dedi.

Başbakan Erdoğan da "Hayırlı olsun, inşallah" diyerek Fakıbaba'yı tebrik etti.

2009'DA İSTİFA ETMİŞTİ

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yeniden aday gösterilmediği gerekçesiyle AK Parti'den 2009'da istifa etmişti. 2009 yerel seçimlerinde Şanlıurfa'da bağımsız aday olarak yarışa giren Fakıbaba birinci çıkmış ve yeniden belediye başkanı seçilmişti.

"CEKETİMİZİ KOYSAK KAZANIRIZ"

O dönemde AK Parti ve Fakıbaba arasında 'ceket' polemiği yaşanmıştı.. İddiaya göre bazı AK Partililer, "Seçimlere ceketimizi koysak AK Parti kazanır" demişti. Ancak bağımsız aday Fakıbaba, seçimde birinci çıkarak büyük bir sürprize imza atmıştı.

NUMAN KURTULMUŞ'LA SAADET'TEN İSTİFA ETMİŞTİ

Saadet Partisi'nden istifa edip Has Parti'yi kuran Numan Kurtulmuş'la olan yakınlığıyla da bilinen Fakıbaba, Kurtulmuş'un Saadet Partisi'nden istifa etmesinin ardından o da partisinden istifa ederek Numan Kurtulmuş'a destek çıkmıştı.