Sapyoseksüel nedir
ensonhaber.com

Akıllı ya da zeki sözcüğünün latincesi olan sapien ile sexualis'in birleşmesinden oluşan sapioseksüaliteye verilen isim. Daha açık bir şekilde anlatacak olursa "Ben onun aklını seviyorum"culara sapyoseksüel diyebiliriz.

Bir sapyoseksüel, ona gönderdiğiniz bir selfie'den değil, konuşurken dil bilgisi kurallarına ne kadar uyduğunuza dikkat ederek bundan etkilenir.

Sapyoseksüel nedir

TOPLUMSAL KABULLENMİŞLİKLERİ SORGULARLAR

İkili ilişkilerin dışında toplumsal olaylarda da farklı bakış açıklarına sahiptirler. Toplumsal olarak kabul edilmiş olan fikirleri, kendi filtrelerinden geçirmeden kabul etmezler ve insanların sorgusuz sualsiz girdikleri toplumsal kalıpların içine girmeyi kabul etmezler.

ÖZGÜVEN ÖNEMLİDİR

Sapyoseksüellerin en çok önemsediği şeylerden biri de özgüvendir. Bu kişiler, karşısındaki insanın bilgi ve birikimini gözlerindeki özgüven dolu bakışlarda görmek ister.

AYRINTICIDIRLAR

Ayrıntıcılığı karşısındaki insanı bunaltacak boyutlara ulaşabilir. Söylediğiniz sıradan bir cümlenin altından onlarca anlam çıkararak sürekli sorgular, sorgulatırlar.

Genel olarak insanlar tarafından anlaşılamadıkları için kibirli ya da doyumsuz olarak tabir edilirler.

MONROE İLE MİLLER AŞKI

Sapyoseksüel nedir

Örneğin Marilyn Monroe ile dönemin entellektüel yazarı Arthur Miller’ın unutulmaz aşkı, 'sapyoseksüel' kavramına örnek olabilir.

Arthur Miller, tam olarak sapyoseksüellerin etkileneceği özelliklere sahip olduğu için 'Dünyanın en güzel kadını' olarak bilinen Marilyn Monroe'nun Miller'e aşık olma nedeninin sapyoseksüellik olduğu düşünülüyor.

Sapyoseksüel nedir

Sapyoseksüel nedir