Sare Davutoğlu kimdir?

sare-davutoğlu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hayattaki en büyük arkadaşım, sırdaş ve yoldaşım diye nitelediği Sare Davutoğlu 1961 yılında Konya’da  dünyaya geldi. İlköğretimini Konya'da tamamlayan Sare Davutoğlu, daha 4 yaşındayken oldukça elim bir hadiseyle biricik annesini kaybetmiştir. Kardeşinin doğumuna giren annesi doğumdan sağ çıkamamıştır. Sare Davutoğlu'nun bilinçaltını derinden etkileyen bu olay küçük Sare'yi derin bir azimle doldurmuş, 10 yaşına geldiğinde kadın doğum uzmanı olmayı hedeflemiş ve Eskişehir Anadolu Lisesi’ni 1.’likle bitirmiştir. Başarılı öğrenci Sare Davutoğlu üniversite sınavlarına girip İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanmış ve yüksek lisansını da burada yapmıştır.

sare davutoğlu ve ahmet davutoğlu birlikte

sare ve ahmet davutoğlu mısır gezisi

AHMET DAVUTOĞLU İLE EVLİLİK

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile tıp fakültesinde okurken tanışan Sare Davutoğlu, 30 yılı aşan evliliklerinde en büyük destekçisinin eşi olduğunu söylüyor. Sare Davutoğlu, “Yıllardır İstanbul Bahçelievler'de, aynı evde oturuyoruz ama Ahmet Bey çok az uğrayabiliyor evine. Çocuklar da zaman zaman buna sitem ediyor” diyor. Hatta küçük kızı Hacer Bike'nin 5 yıl önce Başbakan Erdoğan'a, “Galiba babam belinde silahlı, kulağında kulaklık olan adamları daha çok görür. Bunu ona söylediğimde hiç sevemediğim bir şey söyler. Ne mi? Senin geleceğin için, der ve güler. Neyse yatacam, güle güle” diye bir mektup yazdığını anlatıyor. Sare Hanım, eşinin özellikle bulamaç ve bulgur çorbasını çok sevdiğini, peynirli yumurta pişirmekten de çok hoşlandığını söylüyor.

başbakan ahmet davutoğlu'nun aile fotoğrafı

Sare Davutoğlu 1984 yılında Ahmet Davutoğlu ( Başbakan) ile evlenmiş, 1986 yılında Sefure adını verdikleri ilk çocukları da olan  kızlarını kucağına almıştır. 1987 yılında mecburi hizmetini yerine getirmek için Kars’a giden Sare Davutoğlu, 1988 yılında mecburi hizmetini İstanbul’da sürdürmüştür. İkinci çocukları Memnune ise 1988 yılında doğmuştur. 1990 senesinde eşi Ahmet Davutoğlu’nun Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi’ne yardımcı doçent olarak görev almasıyla ailece Malezya Kuala Lumpur’a yerleşmişlerdir. 5 yıl
sonra Malezya’dan dönünce İhtisasa başlayan Sare Davutoğlu, 1999 senesinde uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. İstanbul’da kendine ait bir muayenehanede doktorluk da yapan Sare Davutoğlu, birçok ünlü isimle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Erdoğan Albayrak’ın da doktorudur. Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Asil Üyesi olan Davutoğlu, aynı zamanda Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmet Vakfı’nda da üyedir.