Sarıgül adaylıktan çekildiği hakkındaki iddiaları yalanladı

Sarıgül adaylıktan çekildiği hakkındaki iddiaları yalanladı

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, kamuoyunda yer alan ‘adaylıktan çekildi' haberlerini yalanladı. Sarıgül, CHP İstanbul İl Binası'nda yaptığı basın açıklamasıyla bir takım kişilerin CHP Genel merkezi binasındaki telefonları kullanarak vatandaşlara yalan mesaj attıklarını söyledi.

''İKTİDAR SON ÇIRPINIŞLARINI KULLANIYOR''

Sahte SMS'lerle ilgili bilgi veren Mustafa Sarıgül, şunları söyledi: “Ne yazık ki demokratik bir ortama yakışmayan, insan haklarına yakışmayan ölçüler içerisinde iktidar son çırpınışlarını kullanıyor. Dün hiçbir demokratik ülkede olmayan ölçüler içerisinde Cumhuriyet Halk Parti'mizin genel merkezindeki telefonları kullanılarak bütün Türkiye'ye, bütün İstanbul'a mesaj çekildi. O mesajda Mustafa Sarıgül adaylıktan çekildi. Oylarınızı boş kullanın diye manidar bir mesajdı. Yurttaşlarımız bu mesaja güldüler ve geçtiler. Çünkü biz adım adım İstanbul'da iktidara doğru yaklaşıyoruz. Demokrasiye, barışa inanan yurttaşlarımızın desteğiyle İstanbul'da CHP önemli bir zafere imza atacaktır. Burada kazanan şahıslarımız olmayacak, kazanan demokrasi olacaktır. Çünkü yaptığımız çalışmalarda dil, inanç, mezhep farkı gözetmedik. Bütün yurttaşlarımızla ele ele, kol kola ve omuz omuza olduk.”

SARIGÜL'DEN “SAHTEKARLARI BULUN” ÇAĞRISI

“Biz seçimlere hile karıştırılmasını, gölge düşürülmesini istemiyoruz” diyen Sarıgül, vatandaşlardan sahte mesajlara itibar etmemelerini isteyerek, “İktidardan acil olarak talebimiz bu SMS'leri atan sahtekarları lütfen bulun ve kamuoyuna açıklayın. Bu SMS sahtekarlığı yapan, demokrasiye darbe vuran, yurttaşlarımızın zihinlerini bulandırmaya çalışan bu ufak ayak oyunlarını bırakınız. Gitme vaktiniz geldi. Giderken İstanbul'u ve Türkiye'yi dünya kamuoyunda Kuzey Kore durumuna düşürmeyiniz” diye konuştu.

''PAZAR GÜNÜ PROVOKASYON YAPABİLİRLER''

Gençleri seçim günü oylara sahip çıkmaları konusunda uyaran Mustafa Sarıgül, “Sandığa gidin, sahip çıkın. Çünkü sevgili genç kardeşlerim akılınızdan çıkarmayın. Pazar günü provokasyon yapabilirler, lambaları kapatabilirler. lütfen genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediği gibi elektrikler kesilirse sandığın üzerine oturun ve üzerinden kalkmayın. Sosyal medyanın kapanmasını istiyorsanız oyunuz AK Parti'ye verin, ama barışı özgürlüğü arzu ediyorsanız oyunuzu CHP'ye verin” dedi.

“İSTANBUL'DA İKİ ADAY YARIŞIYOR”

Mustafa Sarıgül, her vatandaşın oy kullanması gerektiğini belirterek, “İstanbul'da 2 aday yarışıyor. Sayın Topbaş ile İstanbul'da yarışıyoruz. İstanbul'da bütün yurttaşlarımızın Bir oyun kıymetini bilerek oy kullanmalarını rica ediyorum” şeklinde konuştu.

''AÇIKLAMA BEKLİYORUZ''

CHP'li Maltepe Belediye Başkan Adayı Ali Kılıç için de aynı SMS'lerin atıldığını dile getiren Sarıgül, “Aynı tezgahı sayın Ali Kılıç kardeşimiz için de yapıyorlar. İstanbul'da ve Maltepe'de bu demokrasi ayıbını işleyenlerle ilgili sayın başbakandan, içişleri bakanlığından ve ulaştırma bakanlığından açıklama bekliyoruz. Bunları açığa çıkarmalı. Bunu demokrasi ayıbı olarak görüyoruz” dedi.