Sarıgül: Varsa kaset bekliyorum çıkarsınlar

Sarıgül: Varsa kaset bekliyorum çıkarsınlar

Adı sık sık İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile alınan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül önümüzdeki seçim dönemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Hürriyet'ten Ayşe Arman'a konuşan Sarıgül cemaatle ilişkisinden hakkındaki kaset iddialarına kadar pek çok soruya yanıt verdi. Sarıgül, kaset iddialarıyla ilgili "Varsa ortada bir şey, bekliyorum çıkarsınlar" dedi.

İşte bugün yayımlanan o röportaj:

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM KESİNLİKLE ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANI OLMAYACAĞIM"

Bir başka söylenti de Başbakan'ın elinde, hakkınızda acayip kasetler olduğu. O yüzden Şişli Belediye Başkanlığı'nı terk edemezmişsiniz, öyle söyleniyor...

- Hayır. Önümüzdeki dönem, kesinlikle Şişli Belediye Başkanı olmayacağım. Şişli'deki yurttaşlarıma bugüne kadar bana verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum ama artık Şişli'de ben yokum. Bu söylentiler de o bilgi kirliliğinin bir parçası. Şu ana kadar hakkımda açılmış en ufak bir dava, en ufak bir soruşturma yok. Kim, hakkımda ne biliyorsa, elinde ne varsa, döksün ortaya. Bugüne kadar hiç şey olmayıp da, seçime dört ay kala bir şey çıkarırlarsa da, buna da kimse inanmaz!

"İÇİM RAHAT, VARSA BİR ŞEY, ÇIKARSINLAR"

Bir de çapkınlık kasetleri dedikodusu var...

- Benim en hassas olduğum nokta. Benim bundan sonraki hayatım çocuklarıma adanmış durumda. Oğullarım Ömer ve Emir için yaşıyorum. Onlara iyi bir baba olmaya çalışıyorum. Böyle şeylerle, uzaktan yakından alakamın olması söz konusu bile değil!

Yine de insan, tedirgin olmaz mı? Her yere kamera koymuş olabilirler. Sizin durumunuzda, bu daha da korkunç değil mi? Ne hisseder insan böyle bir durumda?

Kendime güvenim tam. İçim rahat. Varsa ortada bir şey, bekliyorum çıkarsınlar!

"CEMAAT OKULLARINDAKİ GENÇLERE YARDIM EDİYORUM"

Hakkınızda en çok konuşulan şeylerden biri de, Fetullah Gülen hareketiyle bir ilginiz olduğu... Doğru mu?

- Ben, bölgemdeki cemaatlerin yurtlarına, okullarına, elimden gelen desteği veriyorum. Çünkü Türkiye'de bir cemaat gerçeği var. Evet, o cemaat okullarındaki gençlerinin iftar yemeğine ya da sahurlarına yardımcı oluyorum ama Ermeni ve Musevi yurttaşlarımızın okullarına da oluyorum. Camilerimize, cem evlerimize destek verirken, kilise ve sinagoglara da destek veriyorum. Hiçbirini ayırmıyorum.

Fettullah Gülen'le görüşür müsünüz? Siyasi alışverişiniz olur mu?

- Yok, öyle bir şeyimiz olmadı.

"BEN HERKESLE GÖRÜŞÜRÜM"

Hiç mi tanışmadınız?

- 25 sene önce, bir dostumuzun evindeki bir iftar yemeğinde bir araya geldik. Ondan sonra bir daha hiç görüşmedik. Ama görüşürüm. Ben medeni bir insanım, düşüncesini beğeneyim, beğenmeyeyim, herkesle görüşürüm.

RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ