Sarıgül'ün babası toprağa verildi

Sarıgül'ün babası toprağa verildi

Törende, Mustafa Sarıgül'ün ağladığı görüldü.

Cenaze törenine eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, eski bakanlardan Hüsamettin Özkan, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, eski DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eski CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehmet Ağar, törende basın mensuplarına yaptığı açıklamada, anne ve babanın hayatın en önemli varlıkları olduğunu belirterek, "Kaç yaşında olursa olsun bu acı, bu üzüntü her zaman insanın yüreğinde. Böyle bir günde de insanlar dostlarını yalnız bırakmıyor, o acıyı paylaşıyor. Allah rahmet eylesin" dedi.

Kadir Topbaş da ölümün hayatın gerçeği olduğunu ifade ederek, "Allah herkese gecinden versin. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum" diye konuştu.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de cenaze törenine çelenk gönderdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe de camiye gelerek Mustafa Sarıgül ile yakınlarına başsağlığı diledi.

HABERAL VE PERİNÇEK'TEN ÇELENK

2. Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı olan ve İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstütüsü'nde tedavisi devam eden Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ve 1. Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de cenaze törenine çelenk gönderdi.

GÜL VE ERDOĞAN TELEFON AÇTI

Öte yandan taziyeleri kabul ederken Başbakan Erdoğan Sarıgül'ü telefonla arayarak başsağlığı diledi. Başsağlığı dileyenler arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın da bulunduğu öğrenildi

Sarıgül'ün babası toprağa verildi

SARIGÜL GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Hakkı Sarıgül için Şişli Camisi'nde düzenlenen törende, oğulları Mustafa, Musa ve Metin ile torunları Emir ve Ömer Sarıgül taziyeleri kabul etti. Törende, Mustafa Sarıgül ve bazı yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Sarıgül'ün babası toprağa verildi

Bu arada, tören sırasında camiye çıkan cadde ve sokaklarda trafik zaman zaman aksadı.

Hakkı Sarıgül'ün cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.