Sarıkamış şehitleri anılıyor

Sarıkamış şehitleri anılıyor

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda konuşan AGD Kars Şubesi Başkanı Sebahattin Gül, Sarıkamış'ta donarak şehit olan 90 bin askerin bu yıl 98. kez anılacağını belirterek, Anadolu topraklarında Allah yolunda çok sayıda askerin şehit olduğunu söyledi.

DONARAK ŞEHİT OLDULAR

Sarıkamış'ta şehit olan askerlerin Allah katında en yüce mertebeye ulaştığını ifade eden Gül, ''1914-1915 kışının en soğuk günlerinde Sarıkamış'ta donarak şehadet şerbetini içen ve en yüce mertebelerden birine ulaşan on binlerce mehmetçik, adlarını tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Onlar, inancın, vefanın, fedakarlığın, tahammülün ve sevdanın olduğu kadar kahramanlığın ve kardeşliğin de destanını yazmışlardır'' dedi.

KAR KEFENLERİ, DAĞLAR MEZARLARI OLDU

Şehit olan askerlerin hiçbir zaman geriye dönmeyi düşünmediğine değinen Gül, şunları kaydetti:

''Onlar hiçbir zaman arkalarına bakmamışlar, en ümitsiz anlarında bile en küçük yılgınlık ve bozgunluk ibaresi göstermemişlerdir. Önlerindeki asılmaz dağları aşmışlar, ölünceye kadar, toprağa düşünceye kadar yürümüşler. Kar onların kefenleri, Allahuekber Dağları da mezarları olmuştur. Dedelerimiz hayatları boyunca İslam'ı anlama, anlatma, yaşatma, temsil ve tebliğ etme gayreti içinde olmuş ve gerektiğinde bu uğurda canlarını feda edebileceklerini göstermişlerdir. İslam'ı gönülden benimsemiş olan şehitlerimiz peygamber ümmeti olduklarını ispatlamışlar, tıpkı sahabenin yaptığı gibi Anadolu'nun İslamlaşma mücadelesine hayatlarını ortaya koyarak şehitlik etmişlerdir.''

Gül'ün konuşmasının ardından salonda bulunan hafızlar tarafından Sarıkamış şehitlerinin ruhları için Kur'an-ı Kerim okundu.