Sarıyer Belediyesi'ne baskın

Sarıyer Belediyesi'ne baskın

Edinilen bilgiye göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Sarıyer Belediyesi'nde ihalelerde rüşvet alındığı ve yolsuzluk yapıldığı ihbarları üzerine soruşturma başlattı.

İHALE BİRİMİNDEKİ TÜM BELGELERE EL KONULDU

Mahkemeden alınan arama ve el koyma kararlarının ardından Mali polisler sabah saatlerinde Sarıyer Belediyesi'ne giderek aramalara başladı. Belediyede ihale yapılan birimlerdeki 2010 yılına ait tüm evrak ve dokümanlara el konulduğu öğrenildi.

GÖZALTI OLMAYACAK

El konulan evrakların incelenmek üzere emniyete getirileceği belirtildi. Polis kaynaklarından alınan bilgiye göre soruşturmanın bu safhasında gözaltına alınanlar olmayacak.

SPOR KULÜBÜ'NDE DE İNCELEME YAPILDI

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Sarıyer Spor Kulübü'nde de incelemelerde bulundu. Sarıyer Belediyesi'ne bağlı müdürlüklerle beraber Sarıyer Spor Kulübü'nde de arama yapıldı. 2 polis kulübün mali hesapları ve bilgisayarlarını incelerken Kulüp avukatları ve yöneticiler ise kulüp binasında gelişmeleri takip etti. Kulüpte yapılan arama öğle saatlerinde sona erdi. Sarıyer Belediyesi'ndeki ‘rüşvet ve imar yolsuzluğu' iddialarıyla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında, ifade veren ünlü sanatçı Ajda Pekkan Sarıyer Spor Kulübü'nün gecesinde, takıma katkı olsun diye ücret almadan sahne aldığını belirtmiş, 50 bin TL de bağışta bulunduğunu söylemişti.