Sarkozy kaybetti Carla Bruni ağladı

Sarkozy kaybetti Carla Bruni ağladı

Fransa'da dün yapılan seçimlerden sosyalist lider François Hollande galip çıkarken, "First Lady yarışını" ise gazeteci partneri Valerie Trierweiler kazandı. Elysee Sarayı'ndan ayrılmaya hazırlanan eski first lady Carla Bruni'nin yenilgiye uğrayan Sarkozy'nin konuşması sırasında ağladığı görüldü.

17 YIL SONRA İLK SOSYALİST CUMHURBAŞKANI

Fransa'da dün yapılan ikinci tur seçimini yüzde 51.7 oy oranıyla Sosyalist Parti lideri François Hollande kazanırken, hayat arkadaşı gazeteci Valerie Trierweiler de ülkenin yeni first lady'si oldu. Üç çocuk annesi, "Rottweiler" lakaplı 47 yaşındaki gazeteci Valerie Trierweiler, 17 yıl aradan sonra Fransa'nın ilk sosyalist cumhurbaşkanı olmayı başaran eşini öpücüklerle kutladı.

Sarkozy kaybetti Carla Bruni ağladı

Yeniden seçilemeyen Nicolas Sarkozy'nin eski top model, şarkıcı eşi Carla Bruni ise dün akşam hayli mutsuz olduğu görüldü. Seçim kampanyası sürecinde sürekli yorgun ve stresli gözüken 44 yaşındaki Carla Bruni'nin eşinin Maison De La Mutualite'deki veda konuşması sırasında göz yaşlarını tutmakta zorlandığı görüldü.

Carla Bruni, "Marie Antoinette" lakabından kurtulmak, elit imajını silmek için binlerce dolarlık topuklu ayakkabılarından vazgeçip, Dior marka kıyafetleri yerine sade giyinmeye başlamış, bir dergiye verdiği röportajda "pembe dizi izliyorum" diyerek orta sınıf oylarını toplamaya çalışmıştı.

'BAY NORMAL'İN İMAJ DANIŞMANI

ValerieTrierweiler ise, eski model Carla kadar popüler olmasa da seçmene güvenilir kadın imajı çizdi. "Bay Normal" lakaplı partneri Hollande'ın 10 kilo vermesine, babacan tavrından kurtulup devlet adamı imajı edinmesine yardımcı oldu.

Paris Match'ın editörlerinden Régis Le divan'a göre Valerie, Carla Bruni'nin hiçbir zaman başaramadığını başarıp Fransız halkının kalbinde özel bir yer edinecek. Valerie, first lady olduktan sonra da çalışan bir anne olarak kalmak istediğini söyledi.