Sarkozy'nin evine yolsuzluk baskını

Sarkozy'nin evine yolsuzluk baskını

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde koltuğunu François Hollande'a kaptıran Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin evinde arama yapılıyor.

YOLSUZLUK BASKINI

Fransız Haber Ajansı, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin evinin ve bürosunun polis tarafından arandığını duyurdu. AFP'ye konuşan kaynaklar, baskınların, Sarkozy'nin 2007'deki seçim kampanyasının finansmanına yönelik soruşturma kapsamında yapıldığını belirtti.

SEÇİM KAMPANYASINDA YASADIŞI YOLLARDAN DESTEK

Sarkozy'nin 2007 yılındaki seçim kampanyasında illegal yollardan finansal destek aldığı yönündeki iddialar üzerine Fransa polisi operasyon başlattı. Operasyon kapsamında Sarkozy'nin evinin arandığı bildirildi. Aramanın Paris'teki finansal suçlar birimi tarafından gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Soruşturma, dünyanın en zengin kadınlarından biri olarak kabul edilen L'Oreal'in patronu Lilliane Bettencourt'un ekseninde yürütülüyor.

Bettencourt'un 2007'deki başkanlık kampanyası sırasında Sarkozy'ye yasadışı yollardan destek sağladığı iddia ediliyor.

SARKOZY KANADA'DAYDI

Sarkozy Kanada'daydı Sarkozy'nin ailesiyle birlikte baskından bir gün önce Kanada'da gittiği belirtildi. Sarkozy'nin evine ve ofisine sabah saatlerinde yapılan baskınlar, basına akşam saatlerinde yansıdı. 2010'da patlak veren skandal “Bettencourt Olayı” diye anılıyor.

PARA VERDİ, VERGİ İNDİRİMİ YAPTI

Bettencourt'un eski muhasebecisi, patronunun Sarkozy'nin 2007'deki seçim kampanyasının finansal sorumlusu olan Eric Woert'e elden 150 bin Euro verildiğini iddia etmişti. Gizli tanıklar da 2007 kampanyası sırasında Sarkozy'nin Bettencourt'u birçok kez ziyaret ettiğini ve kendisinden para aldığını öne sürmüştü. Eski Cumhurbaşkanı'nın bu yardımlar karşılığında Bettencourt'a milyonlarca euro'luk vergi indirimi sağladığı öne sürülüyordu.

Geçen ay yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini François Hollande'a kaybeden Sarkozy'nin yargı dokunulmazlığı da 15 Haziran itibarıyla kalkmıştı.

CARLA TERK EDER Mİ

Seçimi kaybettikten sonra Sarkozy, kayıplara karışmıştı. Sarkozy bahis konusu olmuş, Fransızlar Sarko'nun eşi Carla Bruni tarafından terk edileceği üzerine iddiaya girmişti.