Scarlett Johansson kimdir

Scarlett Johansson kimdir

Scarlett Johansson, 1984 yılında New York City'de doğdu. Babası, Karsten Johansson Danimarkalı bir mimar, dedesi Ejner Johansson ise senaryo yazarı ve yönetmendi.

Annesi Melanie Sloan ise Polonyalı Aşkenaz bir yapımcıdır. Kardeşi Vanessa Johansson da bir aktristir. Diğer erkek kardeşinin ismi Adrian'dır ve ondan üç dakika sonra doğan Hunter Johansson isminde bir ikiz kardeşi vardır.

27 Eylül 2008 tarihinde ülkemizde yayınlanan "Two Guys and a Girl" dizisindeki Berg ve Blade II'de rol alan Ryan Reynolds ile Kanada'da aile arasında düzenlenen bir törenle evlendi.Ancak Ryan Reynolds'ın Sandra Bullock ile görüntülenmesinden sonra boşandılar.

Sinema Kariyeri

Film kariyerine 1994 yılı yapımı North filmi ile başladı.

O yıllarda Home Alone 3 , Little Girl, Manny & Lo , If Lucy Fell gibi birçok filmde rol aldı. 1998 yılında Robert Redford ve Kristin Scott Thomas ile birlikte kamera karşısına geçtiği The Horse Whisperer (Atlara Fısıldayan Adam) filmi, ve 2001 yılı yapımı Ghost World (Hayalet Dünyası) filmi ile birlikte tanındı.

2003 yılında Lost in Translation ve İnci Küpeli Kız filmlerinde yer aldı.Lost in Translation ile Venedik Film Festivalinde En İyi Aktris ödülü aldı.

Aynı yıl bu iki film ile iki ayrı Altın Küre adaylığı kazandı. Aynı şekilde En İyi Aktris dalında iki ayrı adaylığı olduğu BAFTA'yı Lost in Translation ile birlikte aldı.

Haziran 2004'de Akademi Ödülleri'ni dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'ne katılmak için davet aldı. O yıl The Perfect Score, In Good Company ve A Love Song for Bobby Long filmlerinde rol aldı. A Love Song for Bobby Long filmi ile bir kez daha Altın Küre'ye aday gösterildi.

2005 yılında Ewan McGregor ile birlikte bir Michael Bay filmi olan The Island filminde rol aldı. Aynı sene Woody Allen'ın yönettiği Match Point filminde yer aldı ve bu filmdeki rolü ile Altın Küre'ye En İyi Yardımcı Aktris dalında aday gösterildi.

2006 yılında yönetmenliğini Christopher Nolan'nın yaptığı The Prestige yazar Christopher Priest'in romanından sinemaya uyarlanan filmde rol almıştır. Film 79. Akademi Ödülleri'ne aday olmuş fakat ödül alamamıştır.

2007 yapımı The Other Boleyn Girl Philippa Gregory'nin aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan filmde Scarlett Johansson, Natalie Portman ve Eric Bana yer almıştır.

2008 yapımı Oscarlı yönetmen Woody Allen'ın yönettiği Barselona, Barselona adlı filmde yer almıştır.Scarlett Johansson ve Woody Allen'ın birikte çalıştığı 3. film olma özelliğini taşıyan yapımda Katalan aktör Joan Pera'da yer almaktadır.

2010 yapımı Iron Man 2 filminde Robert Downey Jr. ile rol almıştır.

2012 yapımı Joss Whedon yazıp yönettiği The Avengers (Yenilmezler) filminde kendini göstermiştir.

Ayrıca Hollywood'un genç yetenekleri arasında gösterilmektedir.