Seat'ın SUV modeli 2016'da çıkacak

seat

Cenevre’de tanıtılacak 20V20 kompakt SUV konsepti, yeni modelin habercisi olma özelliğini taşıyor.

DİNAMİK TASARIMLA SUV LÜKSÜ BİRLEŞİYOR

Seat yetkililerince yapılan açıklamada yeni SUV modelin dinamik tasarımla SUV lüksünü birleştireceği ve kompakt kullanışlılığına sahip olacağı belirtildi. Bu hedefle üretilen 20V20 konsepti 4.660mm uzunluğunda ve 2.790 mm dingil mesafesine sahip. Yerden 228 mm yükseklikte olan araç 600 litre bagaj hacmi sunuyor.

Seat'ın SUV modeli 2016'da çıkacak

7 KOLTUKLU VERSİYON

Boyutları sınıf standartlarının üzerinde olan araç yukarıdaki değerlerden de anlaşılacağı gibi Toyota RAV4 ve Honda CR-V gibi araçlardan 90 mm daha uzun. Bu hacmiyle Seat SUV’un 7 koltuklu versiyonunun da olması bekleniyor.

VW’in modüler MQB platformunda üretilen Seat 20V20, 20” alaşımlı jantlara sahip. Audi TT, VW Passat, VW Golf gibi araçlarla aynı platformdan çıkacak aracın TDI, TSI motorların yanında bir de plug-in hibrit versiyonunun olması muhtemel. DSG şanzımanlı versiyonların yanında elektronik kontrollü dört çeker opsiyonu da olacak.

Seat'ın SUV modeli 2016'da çıkacak

ÜRETİM ÇEK CUMHURİYETİ'NDE

Seat yeni modelini büyük olasılıkla İspanya’da üretemeyecek. İspanya’daki Marotell fabrikası tam kapasite ile çalıştığından aracın üretimi Çek Cumhuriyeti’nde yapılacak.

Seat bazı modellerini Audi, VW ve Skoda ile aynı bant üzerinde ürettiyse de satış rakamları bu markalara ulaşabilmiş değil. Bunda bir SUV modelinin olmayışının eksikliğini hisseden İspanyol marka rekabetçi fiyatlarıyla satış rakamlarını arttırmayı hedefliyor.

Seat'ın SUV modeli 2016'da çıkacak