Sebahat Tuncel'in beraat kararına temyiz
Ajanslar

SEBAHAT

Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla yeniden yargılandığı davada beraat eden eski HDP Milletvekili Sebahat Tuncel hakkındaki karar savcılık tarafından temyiz edildi.

KARARIN BOZULMASI İÇİN YARGITAY'A BAŞVURDU

Duruşma Savcısı Sait Ramazan Tiyek, temyiz dilekçesinde, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği beraat kararının usul ve esas yönünden kanuna aykırı bulunduğunu savunarak, kararın bozulması için Yargıtay’a başvurdu. Savcı Tiyek, Yargıtay Ceza Daire Başkanlığı’na gönderilmek üzere mahkemeye sunduğu temyiz dilekçesinde, yargılama sırasında dosyada dinlenilen gizli tanıkların savunma hakkını kısıtlamayacak şekilde Tanık Koruma Kanunu'nun 9. maddesi uyarınca yeniden dinlenmelerini talep ettiğini hatırlattı.

SAVCININ KARARI BOZMA GEREKÇESİ

Savcı, dilekçesinde ayrıca, Sebahat Tuncel ile ilgili olarak Irak devleti adli makamları aracılığıyla 12 Haziran-20 Ağustos 2004 tarihleri arasında hangi programın uygulandığının sorulması yönündeki talebinin de mahkemece reddedilmesi üzerine, mevcut delil durumu ve Anayasa Mahkemesi kararı değerlendirilerek beraat yönünde mütalaa verdiğini belirtti. Savcı Tiyek, temyiz dilekçesinde, tanıkların dinlenmesine bir engel bulunmadığını, mahkemenin bu tanıkları usulüne uygun şekilde dinlemesi gerekirken reddine karar vermesinde isabet görülmediğini ifade ederek, mahkeme tarafından beraat kararı verilmesinin usul ve esas yönünden kanuna aykırı olduğunu ileri sürdü. Savcı, bu nedenle de kararın bozulmasını talep etti.